Ilustracija iStock

ZVJEZDANA VRATA, WARP POGON, ANTIGRAVITACIJA… Čini se da se američka vlada nije bavila samo fenomenom NLO-a

Autor: Zlatko Govedić

Tajni NLO program američke vlade nije se bavio samo istraživanjem neidentificiranih zračnih fenomena. Nevjerojatno, no ispostavilo se da su vladini znanstvenici koji su radili za Napredni program identifikacije prijetnji iz zraka (AATIP) također istraživali čitav niz futurističkih tehnologija i znanstvenih koncepata, kao što su antigravitacija, crvotočine i ogrtači nevidljivosti, kao da je riječ o znanstvenofantastičnom filmu. Tako se barem čini prema riznici oko 1600 dokumenata s kojih je skinuta oznaka tajnosti.

Nekie od datoteka – poznate kao Referentni dokumenti obrambene obavještajne službe (DIRD) – raspravljaju o konceptima uključujući “prolazna zvjezdana vrata i negativnu energiju”, kao i “visokofrekventne komunikacije gravitacijskih valova, warp pogon, tamnu energiju i manipulaciju dodatnim dimenzijama”.

Također se spominje “pogon negativne mase” i plan za rudarenje iznimno laganih materijala iz središta Mjeseca miniranjem tunela nuklearnim oružjem.

Kako stvari zasad stoje, teško je znati što se dogodilo s većinom tih koncepata, iako je očito da američka vlada nije uporabila nuklearne bombe na Mjesecu.

Jesu li neke od gore spomenutih tehnologija doista mogle biti razvijene i ako jesu, naročito s obzirom na to da je riječ o tajnom NLO programu, postoji li veza s potencijalnim izvanzemaljskim posjetiteljima?

S više od 1600 datoteka koje treba pregledati, istraživači NLO-a zasigurno će imati što za čitanje u doglednoj budućnosti.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.