Zračna luka, Foto: Pixabay

Žena pokušala unijeti kutiju s izmetom u zemlju: Carinici se šokirali kada im je rekla zašto joj treba

Autor: Zlatko Govedić

Carinici u američkoj zračnoj luci zaplijenili su kutiju s izmetom žirafe kada je žena pokušala unijeti izmet u zemlju kako bi napravila ogrlicu.

Žena je odabrana za pregled osobne prtljage 29. rujna po dolasku u zračnu luku Minneapolis-Saint Paul (Minnesota, SAD), priopćila je američka Carina i granična zaštita.


U svojoj prtljazi imala je malu kutiju izmeta i rekla je dužnosnicima da ga je pokupila na putovanju u Keniji kako bi napravila ogrlicu. Također je navela da je već ranije izradila ogrlicu od losova izmeta.

Prema izvješću radijske postaje Minnesota Public Radio, izmet žirafe može se unijeti u SAD samo uz odgovarajuće dozvole i inspekcije.

Žena neće snositi sankcije jer je iskreno prijavila izmet i predala ga carinicima. No agencijski stručnjaci za poljoprivredu uništili su izmet žirafe.

Pokradena žena obratila se lokalnom vraču za pomoć: Ono što je uslijedilo, šokiralo je policajce

LaFonda D. Sutton-Burke, terenska direktorica američke Carine i granične zaštite, upozorila je na ozbiljne rizike unošenja takvih predmeta u zemlju, uključujući potencijalnu prijetnju od različitih bolesti poput afričke svinjske kuge, klasične svinjske kuge, Newcastleske bolesti, slinavke i šapa te vezikularne bolesti svinja, koje postoje u Keniji.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.