Foto: Pixabay

WHATSAPP PONOVNO NA METI PREVARANATA: Ne unosite kod koji dobijete na telefon

Autor: Ante Ferara

Popularna aplikacija WhatsApp je ponovno na meti prevaranta. Naime, prevara koja je stara nekoliko godina opet je aktualna.

Ona funkcionira tako da korisnik dobije poruku sa šesteroznamenkastim kodom koji nije zatražio niti pokrećete novi WhatsApp račun, dok će ga već u idućem koraku prevaranti zatražiti da taj isti kod i upotrijebi.

Sve se odvije s naizgled prijateljske adrese koja je prethodno hakirana.

Nakon unošenja lažnog koda korisnik gubi kontrolu nad svojim računom, a prevaranti na taj način dolaze do njegovih kontakata, poruka i dokumenata koji su tamo pohranjeni.

Međutim, čini se kako su doskočili ovom problemu. WhatsApp će dodati novi način potvrde, flash pozive.

Baš kao i s kodom, ova opcija koristit će se za aktivaciju računa, ali umjesto putem SMS-a odvijat će se pozivom na korisnikov broj koji će se automatski i prekinuti. Zasad se čini kako ova opcija neće biti dostupna za iOS i bit će opcionalna, piše tportal.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.