Screenshot/Youtube

(VIDEO) Žena usred prirodnog rezervata naišla na životinju koja ima prapovijesni izgled: Je li to riba ili aligator?

Autor: Zlatko Govedić

Čudnovata riba koja sliči na aligatora pronađena je na obali jezera rezervata prirode MacRitchie u Singapuru. Uočila ju je državljanka te azijske države, škotskoga podrijetla, Karen Lythgoe (31) koja kaže da je bila “šokirana otkrićem”.

“Kada smo je ugledali izdaleka pomislili smo da je to krokodil, ali smo se približili i pogledali bolje. To nije bio krokodil, nego nešto što ima prapovijesni izgled, veliku čeljust i zube”, opisala je Lythgoe.

Prava misterija zapravo je ta što tzv. aligatorska riba (Atractosteus spatula) potječe s juga Sjedinjenih Američkih Država pa nije jasno kako se našla u Singapuru.

Vlasti pretpostavljaju da je riba bila nečiji kućni ljubimac te da je puštena kada je postala prevelika.

Zbog puštanja divlje životinje u prirodni rezervat, počinitelj bi mogao platiti globu i do 3000 dolara, naravno ako ga pronađu.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.