Screenshot/Twitter

(VIDEO) VOJNI ZRAKOPLOVI PRESRELI STACIONARNI NLO: ‘Otkada to F-22 istražuje obične balone?’

Autor: Zlatko Govedić

Američki taktički borbeni zrakoplovi poslani su da presretnu sumnjivi objekt u blizini sjeverne obale havajskog otoka Kauaija.

U incidentu, koji se dogodio 14. veljače, zrakoplovi F-22 presreli su ono za što se vjerovalo da je neka vrsta balona, no specifični detalji i dalje su nepoznati.

“Indo-pacifičko zapovjedništvo otkrilo je objekt na velikoj visini koji lebdi u zraku u blizini havajskih otoka. U skladu s procedurama domovinske obrane, Pacifičke zračne snage lansirale su taktičke zrakoplove za presretanje i identifikaciju objekta, vizualno potvrđujući balon bez posade bez vidljivih identifikacijskih oznaka”, napisao je Kenneth S. Hara, glasnogovornik američkog zrakoplovstva na Havajima.

Misterij su produbili izvještaji mještana o “snažnim zvukovima eksplozije”, no Hara je naglasio da “zrakoplov nije uništio balon”.




Objekt koji se vidi na snimkama izgleda kao stacionarni NLO s metalnim odsjajem.

Incident je naročito čudan jer F-22 obično ne sudjeluje u presretanju nečega toliko svakodnevnog poput balona, tako da je prava priroda objekta i dalje misterij.

Nagađalo se da je to mogla biti neka vrsta balona za prikupljanje obavještajnih podataka, no još je nejasno tko ga je u tom slučaju lansirao.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.