Screenshot/Youtube

(VIDEO) SUMNJA SE U BIOTERORIZAM! Netko šalje tajanstvene sjemenke diljem svijeta: Nemojte ih saditi!

Autor: Zlatko Govedić

Paketi neidentificiranih sjemenki pojavili su se ne samo u SAD-u nego i u Europi, Kanadi, Novom Zelandu i Velikoj Britaniji. Brojna kućanstva iz nekoliko američkih država prošloga je tjedna poštom primilo misteriozne pakete sa sjemenkama.

Paketi, za koje se čini, da dolaze iz Kine, označeni su kao da sadrže nakit – očito u pokušaju da se zaobiđu ograničenja u međunarodnom transportu. Međunarodne vlasti sada pokušavaju utvrditi tko bi mogao biti odgovoran.

“Biosigurnost je od vitalnog značaja te imamo stroge provjere kako bismo zaštitili naše biljke i divlje životinje, uključujući i internetsku prodaju biljaka”, rekao je glasnogovornik Agencije za zdravlje životinja i biljaka u Odjelu za okoliš, hranu i ruralne poslove Velike Britanije.

“Trenutačno istražujemo pakete sjemenki označene kao ‘lisne uši’ poslane građanima Velike Britanije. Svatko tko je primio takvo sjeme ne smije ih saditi nego ih mora prijaviti nama”, dodao je glasnogovornik.

Glasnogovornik pak kineskog Ministarstva vanjskih poslova tvrdi da su kineske adrese krivotvorene. Postavlja se i pitanje kako je pošiljatelj došao do imena primatelja.

“Nemamo dovoljno podataka da znamo je li ovo prijevara, poteškoća, internetska prijevara ili poljoprivredni bioterorizam”, rekao je Ryan Quarles, državni povjerenik za poljoprivredu u Kentuckyju, SAD.

(FOTO) ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENJE SVIJETU: Dvije velike sante leda nestale su nakon pet tisuća godina

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.