Screenshot/Youtube

(VIDEO) STIŽE SMAK SVIJETA! Nezapamćena najezda skakavaca pogodila Egipat: Ostvaruju se sva proročanstva

Autor: ZG/Dnevno.hr

Najezda skakavaca kakva nije viđena još od biblijskih vremena širi se sjevernom Afrikom poput požara, duž obale Crvenog mora, po Egiptu i Saudijskoj Arabiji.

Ogromni rojevi skakavaca koji proždiru usjeve stigao je nakon razdoblja jake kiše u listopadu 2018., što je potaknulo razmnožavanje kukaca.

Istaknuti američki pastor Paul Begley iz West Lafayettea u Indiani, SAD, sada je upozorio da bi se najezda mogla proširiti na Svetu zemlju. U Biblijskoj Knjizi Izlaska, najezda skakavaca bila je jedna od deset kazni koja je zadesila Egipćane kao kazna za porobljavanje židovskog naroda.

Evo kako je to opisano u Starom zavjetu:

Tada reče Jahve Mojsiju: »Pruži ruku povrh zemlje egipatske da navale skakavci na egipatsku zemlju i pojedu sve bilje što još ostade nakon tuče!« Tako Mojsije podigne svoj štap povrh egipatske zemlje, a Jahve navrati istočni vjetar po zemlji; puhao je toga cijelog dana i cijele noći. A kad je jutro svanulo, vjetar nanio skakavce. Oni se razlete po svoj egipatskoj zemlji i padnu po svim krajevima Egipta u silnoj gustoći: toliko ih mnoštvo nikad prije nije bilo niti će kada biti. Pokriju sve tlo, tako da se od njih zacrnjelo. Pojedu sve bilje u polju i sve plodove sa stabala što su bili ostali iza tuče. Ništa se više nije zelenjelo: ni stabla ni poljska trava u svem Egiptu.

(Knjiga izlaska 10:12-15)

Danas su paralele između biblijske i suvremene najezde i više nego očite, kaže pastor Begley. Ako se najezda nastavi širiti po Bliskom istoku bit će proročki znak približavanja kraja vremena.

“Sljedeća tri mjeseca bit će presudna, čak i kritična, u kontroli situacije sa skakavcima, ako se ona uopće može staviti pod kontrolu. Ovo je najezda skakavaca kakvu nismo vidjeli još od vremena Biblije i ako je ne mogu kontrolirati, to bi mogao biti znak. Reći ću da vjerujem da jest. Još smo u 70. godini Izraela kao nacije. Prije svega, 27. srpnja 2018. imali smo Krvavi Mjesec nad Jeruzalemom. Predsjednik Trump proglasio je Jeruzalem glavnim gradom Izraela i onamo preselio veleposlanstvo na 70. obljetnicu postojanja Izraela, 14. svibnja 2018. godine”, povezuje i zaključuje Begley.

Inače, stručnjak za skakavce Ujedinjenih naroda Keith Cressman upozorio je: “Sljedeća tri mjeseca bit će presudna za kontrolu situacije sa skakavcima prije nego što počne ljetni uzgoj”.

Prema UN-u, skakavci predstavljaju “veliku prijetnju” lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji, životu i sigurnosti hrane u regiji.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.