Screenshot/Youtube

(VIDEO) ŠOKANTNA ANALIZA: DNK ove lubanje dokaz je da na Zemlji postoji još jedna vrsta!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Godine 1928. peruanski arheolog Julio C. Tello otkrio je groblje s više od 300 izduženih lubanja. Na temelju pronađenih ostataka zaključeno je da su mrtvi bili pokopani umotani u skupe tkanine sa zagrobnim darovima.

To je uzeto kao dokaz da je postojala još neka, ljudima nepoznata kultura. Najčudnije je to što je riječ o ljudima s izduženim glavama u medijima poznatima kao “lubanje iz Ice”. Naziv su dobile po regiji Ica u kojoj su pronađene, na južnoj obali Perua. Neke od ovih lubanja stare su više od 3000 godina.

Znanstvenici su isprva mislili da je izduženost glave deformacija izazvana tijekom nekog obreda jer je utvrđeno da postoje plemena koja su oponašala neke obrede nasilnim izduživanjem glava djece.

No potom su otkrili još jednu činjenicu, a to je da je mozak kod ovih lubanja bio za 25 posto veći od ljudskog.

Još jedno neobično svojstvo tih lubanja jest da su njihove kosti deblje od ljudskih. Također, zubi su im bili veći, a donja čeljust snažnija. Imali su jednu tjemenu kost umjesto dvije koliko ih ima čovjek. Štoviše, bile su teže za 60 posto od ljudskih.

Biolog Brien Foerster s kanadskoga sveučilišta Victoria naročito se posvetio istraživanju tih lubanja. Uzeo je uzorke kostiju, tkiva, zuba, kose i korijena zuba s nekoliko ovih lubanja koji su poslati u jedan genetički laboratorij u Teksasu na ispitivanje i detaljnu analizu.




Genetičari su otkrili da DNK tih lubanja ima nepoznate mutacije koje se ne mogu naći kod čovjeka, primata i poznatih životinja.

Te mutacije upozoravaju da je otkrivena nova vrsta bića, koja sliči ljudima, ali se genetski podosta razlikuje. Foerster smatra da se ta bića nisu mogla pariti s običnim ljudima. Smatra da njihova genetika nema nikakve veze s našim evolucijskim stablom.

Lubanje se danas nalaze u Povijesnom muzeju u peruanskome gradu Paracasu te se i dalje analiziraju kako bi se došlo do što konkretnijih i točnijih podataka i zaključaka.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.