fbpx
Screenshot/Youtube

(VIDEO) Ova tvrtka platit će vam 280.000 dolara ako im dopustite da vaše lice iskoriste za izradu robota!

Autor: Zlatko Govedić

Jeste li ikada željeli imati “vojsku sebi identičnih robota”, pa čak i biti plaćeni za tu privilegiju? Sada možete! Tvrtka “Promobot” koja sebe opisuje kao proizvođača “autonomnih servisnih robota za rad”, zasigurno nije stranac u području robotike. Već se pojavljivala u vijestima sa svojim ograničenim, iako impresivnim, robotom IR77 (koji izgleda kao nešto iz SF filma iz 1980-ih), kao i njegov daleko realističniji robot “Alex” koji je čak služio i kao voditelj vijesti na ruskom TV kanalu.

Sada tvrtka želi napraviti korak dalje stvaranjem ultrarealističnih robota koji će se rabiti za interakciju s kupcima u hotelima, zračnim lukama i trgovačkim centrima u zemljama diljem svijeta u roku od samo dvije godine.

U tu svrhu, tvrtka sada traži ljudskog “donatora” koji je spreman potpisati prava na svoj izgled za korištenje kao lice robota uz naknadu od 280.000 američkih dolara.

Kandidati trebaju imati “ljubazno i prijateljsko” lice, a također moraju biti stariji od 25 godina. U obzir će se uzeti svi spolovi i rase, tako da se može prijaviti gotovo svatko.

Pobjedničkom kandidatu će se lice digitalno skenirati i morat će “diktirati najmanje sto sati govornog materijala” kako bi graditeljima robota dao kopiju svog glasa.

Također će morati potpisati korištenje svog izgleda “na neograničeno vrijeme”.

“Naša tvrtka razvija tehnologije u području prepoznavanja lica, kao i govora, autonomne navigacije, umjetne inteligencije i drugih područja robotike. Naši novi klijenti žele pokrenuti veliki projekt, a što se toga tiče, moraju licencirati novi izgled robota kako bi izbjegli zakonska kašnjenja”, priopćili su iz Promobota.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.