Screenshot/Youtube

(VIDEO) Otkrivene nove zapanjujuće sličnosti između egipatskih i bosanskih piramida!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Studije bosanske piramide Sunca, koje je izveo dr. Harry Oldfield, pokazale su da elektromagnetska polja stvorena iznad piramida imaju više vertikalnu orijentaciju, što je veoma neobično jer elektromagnetski obrasci koji se javljaju iznad formacija kao što su prirodni brežuljci i planine, obično imaju horizontalnu orijentaciju. Zanimljivo je da postoji nekoliko energetskih snopova koji potječu iz bosanskih piramida.

Prema testiranju, podrijetlo “energetskog snopa” koji je izlazio iz Piramide Sunca nalazilo se ispod piramide, na dubini od 2440 metara, pa se postavlja pitanje kako je to uopće moguće. Nepoznato je i što se nalazi pod tim veličanstvenim strukturama koje su bile predmet rasprave među poznatim arheolozima i istraživačima.

Bosanske piramide privukle su pozornost istraživača širom svijeta otkako ih je otkrio Semir Osmanagić. Skeptična mišljenja prisutna su od samog početka, a što se tiče svakog novog otkrića, pojavile su se mnoge sumnje kada je riječ o ovim nevjerojatnim strukturama koje se nalaze u Visokom u Bosni i Hercegovini.

Posebno je zanimljivo to što energetski probir bosanske piramide pokazuje da razina ionizacije ima preko 43.000 negativnih iona, što je oko 200 puta više od prosječne koncentracije, zbog čega ove podzemne komore imaju ljekovita svojstva.

Kao i piramide koje se nalaze na platou Gize u Egiptu, piramide u Visokom imaju nevjerojatan položaj. Naime, najveća piramida ima orijentaciju prema sjeveru s odstupanjem od samo 12 kutnih sekundi! S druge strane, velika piramida u Gizi, jedna je od najpreciznijih struktura, ima odstupanje od 12 kutnih minuta.

Položaj Sjevernog pola kreće se tijekom vremena pa je piramida u jednom trenutku bila točno poravnata. Kao i bosanske piramide, to pokazuje iznimnu preciznost i znanje drevnih graditelja.

Inače, masa velike piramide u Gizi procjenjuje na 5.955.000 tona. Ako taj broj pomnožimo sa 100.000.000 dobivamo masu Zemlje. Opet, govorimo o nevjerojatnoj preciznosti i znanju starih civilizacija prije nekoliko tisuća godina.




Na bosanskim piramidama, stručnjaci iz cijelog svijeta zaključili su da na vrhu piramide Sunca i Mjeseca postoje ultrazvučna, infrazvučna, infracrvena i elektromagnetska polja nepoznatog podrijetla.

Vjeruje se da je slična osobina prisutna u Velikoj piramidi u Gizi koja nije bila namijenjena tome da služi kao grobnica nego kao veoma napredan spomenik sa sposobnošću da iskoristi Zemljinu prirodnu energiju.

Sličnosti između piramida u Visokom u Bosni i piramida na platou Gize doista su brojne. Ostaju još mnoga neodgovorena pitanja.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.