Screenshot/Twitter

(VIDEO) Otkriće koje mijenja povijesne udžbenike: Što su drevni Egipćani radili u Australiji?

Autor: ZG/Dnevno.hr

Zagonetni egipatski hijeroglifi stari 5.000 godina na prvi pogled čine se da su samo jedno od mnogih otkrića koje razbijaju mainstream povijest.

Neki istraživači vjeruju da su ovi hijeroglifi autentični jer su pisari su točno rabili nekoliko drevnih hijeroglifa i “gramatičkih” varijacija koje, u suštini, nisu ni dokumentirane u egipatskim hijeroglifima sve do nedavno.

Hijeroglifi su prvi put viđeni oko 1900. u Nacionalnom parku Brisbane Water, Kariong, u Australiji. Postoji oko 250 kamenih rezbarija koje su dio lokalnog folklora ovog područja više od jednog stoljeća, tako da to nije nešto što je nedavno otkriveno.

“Najzanimljiviji dio otkrića jest stil pisanja. Prema stanovnicima koji su imali priliku vidjetii proučavati te hijeroglife, napisani su u arhaičnom stilu ranih dinastija, stilu koji je veoma malo proučavan i neprevodiv za većinu egiptologa”, navode pobornici ove teorije.

No profesor Boyo Ockinga iz Odjela za povijest drevne povijesti Sveučilišta Macquarie rekao je da su glifovi lažni, iako bi on jako volio da su autentični

“Bio bih prva osoba koja bi pozdravila neku vrstu veze jer bi to učinilo moju temu relevantnom za australsku povijest. Bilo bi divno, ali bojim se da to jednostavno nije moguće”, zaključuje Ockinga.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.