Ilustracija: Pixabay

(VIDEO) NOVINAR UPITAO SLUŽBENIKA NASA-e: ‘Biste li uopće izvijestili javnost ako biste otkrili izvanzemaljski život?’ Evo što mu je odgovorio

Autor: Zlatko Govedić

Panel, koji se sastojao od 16 stručnjaka uključujući astronauta Scotta Kellyja, sastao se u srijedu u sjedištu NASA-e u Washingtonu kako bi razgovarali o fenomenu neidentificiranih zračnih fenomena (NZF).

Nažalost, oni koji su se nadali da će čuti pojedinosti o konkretnim susretima američke vojske s NZF-ovima ostali su razočarani jer takvi detalji nisu pruženi, iako je panel otkrio da je Ured za rješavanje anomalija Ministarstva obrane SAD-a primio više od 800 izvješća o viđenjima.

Međutim, samo mali dio njih mogao bi se smatrati istinskim anomalijama.


Tijekom događaja, priliku za postavljanje pitanja dobila je i javnost.

Jedna je osoba upitala bi li NASA uopće otkrila dokaze o izvanzemaljskom životu ako bi ih slučajno pronašla ili bi ih držala tajnom od šire javnosti.

Astrobiolog dr. David Grinspoon naglasio je da bi NASA bila “jako motivirana” podijeliti takve dokaze te se referirao na pronalazak mogućih znakova života u marsovskom meteoritu 1996. godine. To je kasnije opovrgnuto, iako neki još vjeruju da su nalazi bili stvarni dokazi.

“Kada bismo nešto otkrili, pokušali bismo se uvjeriti da smo u pravu i onda bismo o tome glasno i ponosno izvijestili javnost”, odgovorio je Grinspoon.

Na temu NLO-a, dr. Daniel Evans, pomoćnik zamjenika suradnika administratora za istraživanje, objasnio je da, barem do sada, nisu vidjeli nikakve dokaze da su NLO-i izvanzemaljski.

“Želim ovo naglasiti glasno i ponosno: nema apsolutno nikakvih uvjerljivih dokaza za izvanzemaljski život povezan s neidentificiranim objektima”, zaključio je Evans.
U nastavku možete pogledati cijelu diskusiju.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.