fbpx
Screenshot/Youtube

(VIDEO) ‘Nevidljivost više nije mašta’ Ovaj čovjek uspio je zavarati nadzorne kamere

Autor: Zlatko Govedić

Biti nevidljiv jedna je od tema spekulativne fikcije i vjekovne magije. U određenom smislu, nekima je to i uspjelo. Naime, u današnje vrijeme možemo govoriti o nevidljivosti za nadzorne kamere.

Pozabavivši se upravo time, jedan youtuber, pokušao je napraviti uređaj kakav je vidio u televizijskoj seriji MacGyver, koji onemogućava sigurnosnim kamerama da snimaju lica prolaznika.

To je uradio s pomoću sunčanih naočala i infracrvenih LED dioda iz starih daljinskih upravljača. Diode je pričvrstio za drške naočala i povezao ih s baterijama. Kada je prošao ispred kamere s naočalama na očima, male upaljene žarulje donekle su uspjele “zaslijepiti” kameru, pa se njegovo lice na snimci vidjelo tek djelomično.

Potom je sve ponovio, ovaj put s jačim supersvijetlim LED diodama i uspjeh je bio potpun. Na snimci se mogao vidjeti prolaznik, ali njegovo lice bilo je potpuno skriveno iza svjetla malih žarulja.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.