Ilustracija/Screenshot/Youtube

(VIDEO) NAPOKON DOKAZANO! Vrijeme može ići unatrag, ali samo u ovim uvjetima

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U kolovozu 2018. Astrophysical Journal objavio je tekst u kojem se tvrdi da eksplozije koje bliješte milijun bilijuna puta sjajnije od našega Sunca, sadrže ono što se naziva svjetlosnim potpisima preokretanja vremena.

Drugim riječima, one putuju unatrag kroz vrijeme, a istraživači ni dan-danas nemaju pojma što uzrokuje taj proces.

Glavni autor studije Jon Hakkila, astrofizičar i suradnik dekana Škole za postdiplomske studije na Koledžu u Charlestonu u Južnoj Karolini, rekao je: “Eksplozije gama zraka najsvjetliji su izvori koji su poznati u prirodi. Proizvode više energije nego bilo što drugo što emitira svjetlost”.

Objasnio je da se eksplozije gama zraka izbacuju kada se sudare dvije neutronske zvijezde, formirajući crnu rupu u tom procesu. Usto, supernove proizvode duže eksplozije gama zraka kada se umiruća zvijezda uruši u crnu rupu. Hakkila je rekao da u svakom slučaju većina njihove energije dolazi u obliku impulsa ili radarske jeke.

Kada je isključio glavni impuls iz podataka koje je proučavao, koji je isprva detektirao NASA-in Comptonov opservatorij za gama zrake devedesetih godina prošlog stoljeća, otkrio je da je “radarska jeka zapravo imala i malo radarskih odraza sa strane”.

Utvrđeno je da svaki impuls ima tri faze tijekom kojih se razine svjetla povećavaju i padaju nekoliko puta.

Daljnji pregledi otkrili su da je struktura ovih vrhova izgledala kao refleksija u ogledalu.




Hakkila je rekao: “Svi oni imaju ovaj potpis svjetlosti koja varira, a zatim se okreće i ide unatrag kroz vrijeme”.

“Izbijanje gama zraka predstavlja formiranje crne rupe, a tu su i najrazličitije čudne stvari koje se događaju i s prostorom i s vremenom, kao i s odnosom između prostora i vremena u blizini crne rupe”, zaključio je.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.