Screenshot/Youtube

(VIDEO) Misteriozni šum izluđuje mještane: Svi ga čuju, ali uređaji ga ne mogu detektirati

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Već desetljećima stanovnike gradića Taosa u američkoj saveznoj državi New Mexico opsjeda misteriozni zvuk. Riječ je o neprekidnom niskofrekventnom šumu koji neki uspoređuju s udaljenim zvukom rada dizel motora. Stalna izloženost tom zvuku izaziva glavobolje, nesanicu, nelagodu pa čak i probleme s disanjem.

Iako se može čuti golim uhom, različiti uređaji za detekciju zvuka još ga nisu uspjeli registrirati. Štoviše, u Taos su dolazili brojni istraživački timovi kako bi otkrili uzroke ove neobične pojave, ali dosad nitko nije uspio.

Šum je prvi put prijavljen ranih devedesetih godina prošloga stoljeća, a prof. Joe Mullins sa Sveučilišta New Mexico otkrio je da ga čuje dva posto od otprilike 5.000 stanovnika Taosa. Zvuk se javlja iznenada i vrlo je tih, a ljudi ga čuju barem jednom tjedno.

Svjedoci tvrde da se zvuk jače čuje u malim i zatvorenim prostorima kao što je automobil ili kuća, što dodatno doprinosi bizarnosti cijele situacije.

Nedostatak stručnog objašnjenja za ovu pojavu dovela je do mnogih teorija zavjere. Neki tvrde da je zvuk proizvod izvanzemaljske aktivnosti, što dodatno opravdavaju činjenicom kako se Taos nalazi svega 500 kilometara od Roswella u kojem je 1947. godine navodno pao NLO.

Drugi pak vjeruju da šum ima veze s tajnim projektom američke vojske koja je već radila ispitivanja s niskofrekventnim zvukovima u prošlosti, dok treći pretpostavljaju da je riječ o nekom prirodnom fenomenu.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.