Screenshot/Youtube

(VIDEO) KATOLIČKA REDOVNICA BILA JE NAJSTARIJA OSOBA NA SVIJETU: Kao tajnu dugovječnosti navela je dvije neočekivane namirnice

Autor: Zlatko Govedić

Francuska katolička redovnica Lucile Randon, poznata i kao sestra André preminula je u utorak. Bila je najstarija osoba na svijetu. Kako je rođena 11. veljače 1904., a umrla 17. siječnja 2023., ukupno je živjela 118 godina i 340 dana.

Titulu najstarije osobe na svijetu preuzela je lani kada je umrla Kane Tanaka (2. siječnja 1903. – 19. travnja 2022.) iz Japana, koja je živjela 119 godina i 107 dana.

Sestra André je u mladim danima prešla na rimokatolicizam  pa je postala časna sestra. Radila je kao učiteljica, guvernanta i misionarka.

Nakon umirovljenja, kada je navršila 75 godina, živjela je još 43 godine.

Također, pretpostavlja se da je ona i najstarija poznata osoba koja je preživjela covid-19 jer je bila pozitivna na koronavirus oko mjesec dana prije svog 117. rođendana. Oporavila se za tri tjedna.

Kad su je upitali o tajni njezine dugovječnosti, rekla je da se sve svodi na “vino i čokoladu”.

“Osjećam da bi mi bilo bolje u raju, ali Dobri me Gospodin još ne želi”, rekla je sestra.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.