Screenshot/Facebook

(VIDEO) KAKAV MULJATOR! Prvo je zaprepastio cijeli svijet ‘otkrićem Bigfootove lubanje’, a onda se doznala prava istina

Autor: Zlatko Govedić

Mnogi mediji krajem tjedna raspisali su se o “čudesnom otkriću lubanje Sasquatch (ili Bigdfoota). Jedan zaljubljenik u divlje životinje na Facebooku je objavio da je otkrio lubanju Bigfoota u šumama Britanske Kolumbije i prokrijumčario je natrag u SAD preko carine.

Fotografije objavljene na njegovoj Facebook stranici, koje su postavljene kao dio teasera za njegov nadolazeći video o otkriću, uspjele su izazvati veliko zanimanje na internetu.

No kada je objavljen cijeli video, stručnjaci su odmah utvrdili da nije riječ ni o čemu autentičnom. Zapravo, Peterson je išao logikom “ako prođe, prođe”.

Prema stručnjacima koji su analizirali lubanju na temelju ranijih fotografija i ove sporne videosnimke, korišteni rekvizit najvjerojatnije je odljev lubanje gorile, nešto što je općenito dostupno.

Facebook fotografije (bez otkrivanja prevare) očito su prvo objavljene kao reklamni trik.

Uostalom, možete i sami pogledati sporni video.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.