Wikimedia Commons

(VIDEO) Jesu li ove fascinantne ilustracije dokaz da su ljudi i dinosauri živjeli u isto vrijeme?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Kroničar naroda Inka Juan de Santa Cruz Pachachuti Llamgui još je u 16. st. zapisao da je u kraljevstvu Chinca, u Chinchayungi (naziv područja na središnjoj obali Perua, gdje se danas nalazi Ica) pronađeno puno izrezbarena kamenja.

OJO Lima Domingo, najveće novine u Limi u Peruu, 3. listopada 1993. opisale su putovanje španjolskoga svećenika u područje Inka 1525. godine koji je istraživao neobično kamenje na kojem su prikazane čudne životinje. Takva svjedočanstva upozoravaju na to da je riječ o autentičnim predmetima.

No suvremena ljudska predodžba o dinosaurima nastala je tek u 19. stoljeću, i to zahvaljujući kosturima, dok ovi crteži ne prikazuju skelete, već žive dinosaure od kojih je većina u interakciji s čovjekom.

Implikacije su zanimljive: drevni Peruanci su, u najmanju ruku, znali kako dinosauri izgledaju.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.