Rumeysa Gelgi, najviša žena na svijetu / Guinnessova knjiga rekorda

(VIDEO) Guinnessova knjiga rekorda službeno potvrdila: Ova Turkinja najviša je žena na svijetu!

Autor: Zlatko Govedić

Visoka 215,16 cm, 24-godišnja Rumeysa Gelgi iz Turske, sada je i službeno najviša žena na svijetu.

Gelgi pati od toliko rijetkog stanja da je to jedini poznati slučaj u cijeloj zemlji. Poznat kao Weaverov sindrom, riječ je o stanju koje uzrokuje ubrzani rast, kao i probleme s razvojem skeleta, što znači da većinu svog vremena provodi u invalidskim kolicima. Međutim, kad ustane uz pomoć hodalice, njezina ekstremna visina je impresivna.

Ovo nije njezin prvi ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda. U svojim mlađim danima, naime, Gelgi je bila i službeno priznata kao najviša živuća tinejdžerica na svijetu. Otada se koristila svojim statusom kako bi pomogla u podizanju svijesti o rijetkim zdravstvenim stanjima.

“Svaki nedostatak može se pretvoriti u prednost za vas, stoga prihvatite sebe onakvima kakvi jeste. Budite svjesni svojih potencijala i dajte sve od sebe”, kaže Gelgi.

Zanimljivo je da u Turskoj živi i Sultan Kösen koji je sa svoja nevjerojatna 252 cm visine – najviši čovjek na svijetu.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.