Screenshot/Youtube

(VIDEO) DUŽNOSNICI PENTAGONA LAGALI KONGRESU? ‘Davno sam prijavio NLO incident, a sada se prave da ne znaju ništa o tome!’

Autor: Zlatko Govedić

Bivši američki vojni pilot Robert Salas tvrdi da je prošle godine prijavio NLO incident vladinoj radnoj skupini. Salas, koji je dugo pokušavao podići svijest o svojim iskustvima, bio je dežurni zapovjednik u podzemnom lansirnom postrojenju zračne baze Malmstrom u Montani još u ožujku 1967. kada se pojavio misteriozni objekt i onesposobio nekoliko interkontinentalnih balističkih projektila “Minuteman”.

Salas, koji je u to vrijeme bio na straži, promatrao je objekt na nebu koji se kretao cik-cak uokolo prije no što je počeo lebdjeti ispred ulaznih vrata objekta. Stražari su ga opisali kao “crven i blistav objekt u obliku tanjura”.

U roku od nekoliko sekundi, interkontinentalni projektili stacionirani u bazi počeli su javljati neobjašnjive kvarove.

“U sljedećih nekoliko sekundi pokvarilo se šest do osam projektila u stanju”, rekao je Salas.

Prema odgovoru na zahtjev na temelju Zakona o slobodi informacija (FOIA), “svih deset projektila u Malmstromu izgubili su stratešku uporabljivost jedan za drugim i to unutar deset sekundi”.

Vrlo sličan incident dogodio se samo tjedan dana prije u drugoj bazi sjeverno od Lewistowna u Montani.

Kada je Salas prošle godine prijavio incident Pentagonovoj radnoj skupini za NLO-e, rečeno mu je da su dužnosnici već svjesni toga te da ne mora dostavljati nikakve dodatne informacije.




Stoga je bio posebno iznenađen kada su dužnosnici na saslušanju u Kongresu u utorak ustvrdili da nemaju nikakve podatke o incidentu te da ne mogu komentirati.

“Gašenje nuklearnih projektila, očito, predstavlja zabrinutost za nacionalnu sigurnost koju su trebali razmotriti. Budući da je kongresmen Mike Gallagher pokrenuo tu temu, Moultrie je konačno pristao pogledati ove incidente. Stoga se radujem što ću ga izvijestiti kada dobijem poziv. Samo sam čekao da mi se jave. Ponudio sam se čak i otići onamo o svom trošku. Rado bih u potpunosti izvijestio svakog kongresmena ili bilo koga iz Ministarstva obrane”, zaključuje Salas.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.