fbpx
Stijena Al Naslaa / Screenshot/Youtube

(VIDEO) DREVNI MISTERIJ: Golema stijena izgleda kao da je prerezana laserom! Evo što kažu stručnjaci

Autor: Zlatko Govedić

Al Naslaa, zagonetna stijena od pješčenjaka stara 4000 godina, smještena je u oazi imenom Tayma u Saudijskoj Arabiji. Sastoji se od dvije precizno podijeljene stijene uravnotežene na prirodno formiranom postolju. Već tisućama godina oduševljava posjetitelje.

Ono što ju čini toliko intrigantnim jest činjenica da je rascjep između dvije gromade toliko savršeno ravan da izgleda kao da je nastao korištenjem modernih alata za lasersko rezanje.

Dok neki vjeruju da je Al Naslaa dokaz drevne tehnologije ili izvanzemaljskih posjetitelja, većina geologa slaže se da je do rascjepa došlo prirodno, najvjerojatnije tektonskim pokretima. Također je moguće da je nastao kao rezultat drevne vulkanske aktivnosti ili da je rez dorađen ljudskom rukom.

U svakom slučaju, riječ je o intrigantnom spektaklu koji treba vidjeti.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.