Screenshot/Youtube

(VIDEO) Dokaz moderne legende? Luta li izvanzemaljska mačka zabačenim poljima Engleske?

Autor: Zlatko Govedić

Nedavno objavljena snimka navodno prikazuje golemu egzotičnu mačku koja navodno luta divljinom Northumberlanda (Engleska, UK). To je fenomen koji na Britanskim otocima traje desetljećima – viđenja velikih mačaka kao što su pantere i risovi. Ponekad ih nazivaju “velike izvanzemaljske mačke” koje su nekako preživjele u divljini zemlje kojoj ne pripadaju.

Viđenja takvih stvorenja izazvala su brojne lokalne legende u dijelovima Engleske, poput poznate “Beast of Bodmin Moor” koja je postala poznata nakon niza incidenata 1978. godine.

Sada je još jedna slična legenda, “crna mačka iz Tynedalea”, navodno snimljena kamerom u Allen Valleys, zabačenoj regiji Northumberlanda. Navodno ju je snimio anonimni radnik.

Snimka prikazuje nešto što se čini kao velika crna mačka koja luta poljem, no određivanje njezine točne veličine nije jednostavno. Prema riječima svjedoka, mačka je u trenutku snimanja bila udaljena oko 40 metara.

Ovo viđenje slijedi izvještaju iz 2008. godine kada su lokalni žitelji uočili veliku crnu mačku koja “vreba jelena” u području Guessburn Estate. Slično stvorenje primijetila su još dva svjedoka iste godine.

Dok neki vjeruju da je ova snimka doista dokaz pantere ili druge egzotične zvijeri koja luta Northumberlandom, skeptici tvrde da je to najobičnija domaća mačka u šetnji poljem.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.