Screenshot/Youtube

(VIDEO) Čuveni istraživač zapanjio: ‘U srpskom manastiru na Kosovu postoje dokazi o postojanju izvanzemaljaca’

Autor: ZG/Dnevno.hr

Kontroverzni švicarski pisac, umjetnik i misteriolog Erich von Däniken (83) koji svojim knjigama promiče ideje o drevnim astronautima, izjavio je da je tijekom boravka na Kosovu u manastiru Visoki Dečani na freski “Raspeće Kristovo” primijetio drevne astronaute.

“Na fresku ‘Raspeće Kristovo’ iz Dečana, gdje se vide anđeli u svemirskim brodovima, uputio me je prijatelj iz tadašnje Jugoslavije. Otputovao sam na Kosovo i vidio je svojim očima. Smatram je jednim od ključnih dokaza mog učenja”, rekao je prošle godine u intervjuu za srpske “Novosti”.

Ovaj Švicarac postao je ikona znanstvene hereze sa 40 kontroverznih knjiga, prodanih u desetinama milijuna primjeraka. Originalni je autor teze da su prvi bogovi bili astronauti koji su tisućama godina prije Krista posjetili Zemlju. U knjizi iz 2016. “Bogovi nas nikada nisu ostavili” navodi pisane i ovjerene izjave bivših državnika i astronauata koji tvrde da su bili u kontaktu s izvanzemaljskom civilizacijom.

“Sve religije svijeta uče da je Bog stvorio čovjeka po svom izgledu. I kršćanstvo i islam i judaizam govore o sigurnom silasku Stvoritelja na zemlju u budućnosti. Uvjeren sam da svi oni griješe. Vratit će se izvanzemaljci, oni isti koji odvajkada posjećuju planet Zemlju i prate što radi čovjek sve ovo vrijeme. U narednih pet, najkasnije sedam godina, bit će objavljeno cijelom planetu da je izvanzemaljska civilizacija najzaslužnija za razvoj i evoluciju čovječanstva”, dodao je.

Inače, priča o tome da su gosti iz svemira naslikani u Visokim Dečanima prvi put se pojavila u časopisu Sputnik, listu ruske emigracije u Francuskoj. U tekstu iz 1967. “Posetioci iz kozmosa” Vjačeslav Zajcev dokazivao je da stare slike i skulpture ukazuju na to da su Zemlju obilazili izvanzemaljci.

“Oblik obje letjelice jest aerodinamičan i na obje se može lako primijetiti mlazni pogon. Drugi anđeli, koji s neba gledaju ovaj prizor, prekrivaju oči i uši ter posrću u strahu da će zbog letjelica oslijepjeti ili oglušiti. Niže su predstavljene dvije skupine ljudi na čijim se licima vide zbunjenost, strah i panika. U središtu kompozicije jest Isus Krist na križu. Slika Kristova uskrsnuća ispod slike raspeća ne iznenađuje ništa manje. Mesija stoji u raketi spremnoj za polijetanje. Sličnost te letjelice s današnjim raketama je savršena, naročito ako se imaju u vidu dva stabilizatora. Desnom rukom Krist pokušava podići jednog muškarca koji je pao na zemlju verojatno zbog slijetanja ili polijetanja rakete ka kraljevstvu nebeskom”, pisao je tada Zajcev.

Neki pak povjesničari umjetnosti u tim prikazima zapravo vide stare poganske bogove Sunca i Mjeseca.

Autor:ZG/Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.