Ilustracija/Pixabay

(VIDEO) BIZARNO: Bicikl koji straga ima dvije odvojene polovice kotača! Vjerovali ili ne, posve je funkcionalan

Autor: Zlatko Govedić

Nova naprava zamjenjuje standardni stražnji kotač bicikla s dvije polovice koje se izmjenjuju dok se vozite.

Nikada ne podcjenjujte sposobnost nekih YouTubera da idu više od toga kada je riječ o stvaranju nepotrebno kompliciranih i potpuno besmislenih naprava, kao što je nedavno dokazao ovaj bizarni bicikl s dva polukotača koji su stvorili talentirani ljudi iza kanala “The Q”.

Prednja polovica motocikla izgleda potpuno normalno, no straga je stražnji kotač u osnovi podijeljen na dva dijela, pri čemu je svaka polovica odvojena tako da naizmjence dodiruju tlo dok se vozi.

Naravno, ovaj neobičan izum nema apsolutno nikakvu svrhu osim da bude zanimljiva inženjerska vježba i da posluži kao zanimljivost vrijedna privlačenja pogleda na YouTubeu.
Međutim, uspijeva i u jednom i u drugom.

“Kladim se da nikada niste vidjeli ovako nešto i da, to je potpuno ispravan bicikl koji možete voziti svaki dan. Ovako izgleda obična matematika: ½ + ½ = 1, tako da bi i u ‘ciklomatici’ trebala funkcionirati”, piše u opisu videa.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.