Screenshot/Youtube

(VIDEO) APSOLUTNI REKORDER! U rijeci uhvaćena najveća slatkovodna riba ove vrste: ‘Držat ćemo je na oku’

Autor: Zlatko Govedić

Ogromna riba uhvaćena u rijeci Mekong upravo je postavila novi svjetski rekord. Velika slatkovodna raža (Urogymnus polylepis) duga je 4 m od repa do njuške te ima masu 293 kg. Tu nevjerojatno masivnu ribu ulovili su lokalni ribari južno od grada Stung Trenga na sjeveru Kambodže.

Snimke ulova pokazuju kako ogromno stvorenje, koje nalikuje golemom sivom disku, gleda mnoštvo mještana koji su se okupili kako bi sami svjedočili spektaklu.

Životinja je držana na životu u polupotopljenoj ceradi na rubu rijeke dok je pozorno izvagana i izmjerena prije nego što je ponovno puštena u rijeku.

Čipirana je i elektroničkim uređajem za praćenje kako bi ju znanstvenici mogli držati na oku.

“Kada vidite ribu ove veličine, posebno u slatkoj vodi, teško ju je shvatiti. Mislim da je cijeli naš tim bio zapanjen”, kaže Zeb Hogan, vođa tima “Wonders of the Mekong”.

Mještani su raži dali ime “Boramy”, što znači “pun mjesec”.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.