(VIDEO) Američki piloti koji su bombardirali Srbiju 1999. iznad Jadrana prijavili susrete s čudnim svijetlećim kuglama

Autor: dnevno

Derek Tar je bio operater na letećoj cisterni C-130, a u serijalu „Neidentificirani“ na kanalu History, ispričao je neobični događaj koji se odigrao 24. ožujka 1999. godine nadomak Crne Gore, piše Sputnik.

Kako je rekao, bio je u zadnjem dijelu aviona tijekom punjenja goriva iznad Jadrana i u jednom trenutku vidio čudnu svijetleću kuglu, koja je bila udaljena od njihovog aviona, ali je izuzetno brzo prelazila s jedne strane letjelice na drugu, kao da je snima i odmjerava.

Obavijestio je pilota o tome, koji mu je odgovorio da ne čekaju više nikoga za punjenje i da to ne može biti avion NATO-a.

Neobičan susret trajao je nekoliko minuta, a svjedočila mu je peteročlana posada aviona.

Tara je objasnio da se potom svijetleća kugla velikom, nevjerojatnom brzinom udaljila od aviona, nestajući u djeliću sekunde.

Inače, emisija u kojoj je Tara ispričao svoje nevjerojatno iskustvo, autorsko je djelo Louisa Ellisonda, bivšeg šefa tajnog programa Pentagona za istraživanje neidentificiranih letećih objekata, koji je na njegovom čelu bio 10 godina, a ostavku je dao 2017.

Ellisondo je nedavno izjavio kako je „sigurno da izvanzemaljci postoje, samo je pitanje jesu li prijetnja za nas“, te dodao kako su „objekti neutvrđenog porijekla zaista pali na Zemlju, a da su njihovi ostaci odneseni na analizu“.

Posle Ellisondovih izjava i otkrića da Pentagon i dalje ima tajni program za praćenje NLO-a, američki Kongres usvojio je zakon kojim obvezuje Pentagon, odnosno njegovu tajnu jedinicu za pretnje iz zraka i svemira, da redovno podnosi izvještaje o svom radu.

Inače, zanimljivo je da je gotovo istovjetnu priču o susretu sa svjetlećim kuglama na gotovo istom mjestu, ispričao i bivši komandant Jugoslavenskog ratnog zrakoplovstva, general Zvonimir Jurjević.

Jurjević je naveo da su prvi susret s NLO-om piloti 172. zrakoplovne pukovnije, koji je bio smješten u Podgorici, imali početkom sječnja 1975. prilikom noćnog letenja.

„On je izgledao kao svijetleća kugla, jako vidljiv, možda desetak puta jačeg svjetla od najsvjetlije zvijezde u to vrijeme. Bijela svjetlost mijenjala je svoj spektar, od bijele, žute, svetlocrvene do narančaste i nazad. On bi se javio iznenada, odnekud. Namjerno je na sebe skretao pozornost, jer nismo znali odakle je dolazio. Odjednom bi se našao u formaciji naših aviona“, ispričao je Jurjević Sputniku.

Objekt se uvijek pojavljivao 50 minuta od početka leta, čak i kada je zapovjedništvo pukovnije pomicalo vrijeme polijetanja aviona

Jurjević je sam, ali i zajedno sa svojim pilotima polijetao više puta da bi presreo taj objekt, ali je on uvijek uspijevao ostati na udaljenosti od točno 10 kilometara.

Zbog toga su u Podgoricu stigli i supersonični „migovi 21“, ali ni oni nisu uspjeli da ga stignu.

Objekt se posljednji put pojavio 12. veljače 1975. iznad samog aerodroma, a Jurjević kaže da su odlučili da ga ignoriraju, te da nikad više nije viđen.

Ruski stručnjak upozorava: ‘Ovo su razlozi zašto bi oružje uskoro moglo biti lansirano u svemir’

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.