fbpx
Ilustracija

VELIKO OTKRIĆE RUSKIH ZNANSTVENIKA: Život u svemiru itekako je moguć!

Autor: Dnevno

Istraživači s Ruske akademije znanosti “Space Research Institute” proveli su simulacije atmosferskih uvjeta na Veneri i otkrili da mikroskopske gljivice mogu preživjeti i napredovati na visokim razinama ionizirajućeg zračenja i oštrih skokova na temperaturi.

Vjeruju da mikroorganizmi mogu biti prisutni u gornjim slojevima atmosfere Venere. Istraživači su proučavali i mikroorganizme na temperaturi od -50 Celzijevih stupnjeva na Arktiku kako bi simulirali uvjete na površini Marsa. I ovdje su bakterije bile vrlo prilagodljive opstanku.

(VIDEO) ŠOKANTAN SIMBOL: Pedofili na ovaj način označavaju ‘poželjne’ dječake i djevojčice! Sve potvrdila policija

Ruski znanstvenici su zatim proučavali bakterije tla prisutne u pustinji Mojave, koje se smatra analognim vrstama mikrobnih zajednica koje se mogu naći na Marsu. Mikroororganizmi su bili vrlo otporni na temperaturu, pH vrijednosti i prisutnost soli i jakih oksidirajućih agensa.

Prestižni Svemirski istraživački institut sudjeluje u Roskosmosu, Europskoj svemirskoj agenciji i NASA-inim misijama u vezi s proučavanjem Sunčevog sustava.

Istraživači su dovršili simulacije i otkrili da mikromitovi (vrste mikroskopskih gljivica) mogu preživjeti i napredovati u atmosferi nalik Veneri, gdje su visoke razine radijacije i oštri skokovi u temperaturi standard.

Točnije, utvrđeno je da visoke doze ionizirajućeg zračenja ne vode do smrti gljivica, piše Exonews.
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.