Foto: Unsplash

Uvrnuta obiteljska drama ostavlja sve u čudu: ‘Ne znam kako ću ovo reći svojoj kćeri’

Autor: Zlatko Govedić

Jedna od najbizarnijih životnih priča nedavno je dospjela u medije. Jedna žena priznala je da nema pojma kako da svojoj 30-godišnjoj kćeri kaže da joj je brat ujedno i otac.

Sve je počelo kada se žena udala za muškarca koji je već imao odraslu djecu, dok ona nije imala nijedno dijete. Željeli su zajedno imati dijete, ali muž je imao vazektomiju nakon rođenja svojeg drugog djeteta te je bilo prošlo previše vremena da bi se učinak tog postupka mogao poništiti.


Par je morao pronaći rješenje, iako su imali rezervacije o korištenju sperme iz banke. Umjesto toga, zamolili su muževljeva sina da bude darovatelj sjemena.

Foto: The Atlantic

“Smatrali smo da je to najbolja odluka: naše dijete imalo bi gene mog muža, a mi bismo znali za zdravlje, osobnost i inteligenciju moga pastorka. On je pristao pomoći”, objasnila je žena.

Sada, 30 godina poslije, roditelji su suočeni s teškom odlukom kako reći kćeri istinu o njezinu pravom podrijetlu.

Jednostavno rješenje

Kolumnistica i psihoterapeutkinja Lori Gottlieb ponudila je rješenje. Preporučila je ženi da iznese činjenice jasno i jednostavno, izrazi ispriku bez izgovora te preuzme potpunu odgovornost za prešućivanje istine.

Ova cura na Instagramu zaradi više od 3700 eura mjesečno: Fora je u tome što ona uopće ne postoji

Usto, savjetuje da obavijesti “brata” koji je darovatelj sjemena kako bi se pripremio za eventualno otkrivanje istine obitelji.
Ovo neočekivano priznanje postavlja pitanje kako će se ženina kći nositi s dvostrukim šokom – otkrićem biološkog oca i dugogodišnjom obmanom svojih roditelja.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.