Screenshot/BBC

Uvrijeđeni školarac traži da se promijeni emotikon štrebera: Čak je ponudio i vlastito rješenje

Autor: Zlatko Govedić

Desetogodišnji učenik Teddy iz sela Rotherfield Pepparda (Oxfordshire, Engleska, UK) pokrenuo je peticiju kako bi potaknuo Apple da promijeni svoj emotikon štrebera s naočalama, tvrdeći da je “uvredljiv i ponižavajući” za ljude koji nose naočale.

Pozvao je korporaciju da usvoji novi dizajn jer smatra da trenutni emotikon, poznat kao “emotikon štrebera” (eng. “nerd emoji“), stigmatizira ljude s naočalama kao čudake (frikove).

Njegova verzija ikone, koja zamjenjuje osmijeh s velikim zubima, nadahnuta je željom da se promijeni negativni dojam o nošenju naočala.

Alarmantno upozorenje stručnjaka: ‘Vaša lozinka bit će probijena u sekundi ako ste na ovom popisu’

Ima i svoje rješenje

Dječak, koji tvrdi da je taj emotikon izvor nezadovoljstva među nositeljima naočala diljem svijeta, izrazio je nadu da će Apple reagirati na njegovu peticiju.

Teddyjev poziv za promjenom nije samo estetski. On želi potaknuti pozitivan stav prema nošenju naočala te čak predlaže novo ime: “emotikon genijalca” (eng. “genius emoji”).
Screenshot/BBC

Desetogodišnjak je pokrenuo kampanju u školi, a zatim ju je proširio online kako bi privukao širu podršku. Teddyjeva učiteljica Lisa ističe njegovu zrelost i hrabrost u izražavanju uvjerenja te podržava njegove napore.

Hoće li Apple odgovoriti na dječakov apel tek ćemo vidjeti.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.