Wikimedia Commons

UN LEGALIZIRA KEMIJSKE TRAGOVE! Započinje doba aerosolnog geoinženjeringa

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Fenomen chemtrailsa godinama je promatran kao ‘suluda teorija zavjere’ ili ‘nemoguća shizofrena ideja’. Jedan sastanak IPCC-a posve je promijenio takve poglede.

Na tom UN-ovu sastanku zaključeno je kako je upravo geo-inženjering budućnost ‘borbe protiv klimatskih promjena’, termina koji vješto zamjenjuje uvriježeno ‘globalno zatopljenje’. Kako provesti plan? Vrlo jednostavno, bijelim aerosolnim kondenzacijskim parama koje će podsjećati na duguljaste razdvojene oblake. U početku bi ideju provodili u djelo brodovi s pogonom na vjetar koji bi maglu morske soli plasirali u atmosferu – mreža od tristotinjak takvih brodova bila bi dovoljna za početak, a kasnije bi posao preuzeli zrakoplovi bez pilota ili, pogađate, putnički zrakoplovi koji bi imali prostoriju za aerosolno zaprašivanje.

Početno bojanje oblaka bilo bi ubrzo pretvoreno u stvaranje umjetnih stratokumulusa, a kasnije i idealno dizajniranih oblaka nove generacije. UN-ovi znanstveni timovi promoviraju i ideju o zaprašivanju iznad postojećih oblaka. Zanimljivo, sve tri angažirane grupacije kunu se kako u stvarnosti zasad ne postoje slični eksperimenti i da je riječ o ‘pionirskim zahvatima’. Odbijaju i sponzorske ugovore koje nude ExxonMobil, Shell kao i javne ponude Billa Gatesa za sudjelovanje u projektu. Kako se nisu komentirali već provedeni projekti poput onih u Kini ili UAE-u, ostaje za vidjeti što će se na kraju dogoditi, piše Nexus.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.