fbpx
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

UKLETA KUĆA U ZAGREBU! Sagrađena iznad kostiju mrtvih: ‘Čudni zvukovi, plač, lupanje’! Novi vlasnik sve komentirao!

Autor: N.K

Ukoliko ste praznovjerni ova priča nije za vas. U Zagrebu postoji stara vila koji je izgrađena na starom groblju i donedavno je slovila za jednu od najukletijih kuća u Hrvatskoj.

Vila Auer izgrađena je 1903. godine na mjestu groblja koje je postojalo između Nazorove ulice i Rokova perivoja. Groblje je preseljeno četiri godine nakon što je kuća sagrađena, a odmah pored nje se nalazila i mrtvačnica.

Sve to potaknulo je priče o tome kako se u kući može čuti vrlo neugodne zvukove poput  poput naizmjeničnog plača, smijeha, lupanja i škripanja.


Photo: Davor Visnjic/PIXSEL

Kuća je sagrađena prema planovima poznatog hrvatskog arhitekta Viktora Kovačića 1903. godine, kao prva vila sagrađena u duhu moderne u gradu Zagrebu. Misterij koji se ispleo oko nje može se vezati uz više čimbenika, kao prvo to je njezin zapušten izgled koji je sam po sebi izazivao osjećaj nelagode i jeze.

Novi život uklete kuće

Novi život udahnut joj je 2008. godine kada ju kupuje zagrebački poduzetnik Zdravko Raškaj za 1,6 milijuna eura. Novi vlasnik opovrgava sve glasine o njezinoj, navodnoj, ukletosti te sve takve priče povezuje s namjerom pojedinaca da do vile dođu po nižoj cijeni od ponuđene.


Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Vila je obnovljena prema pravilima konzervatorsko-restauratorske struke i zasjala je u punom sjaju.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.