Foto: Unsplash

Ubrajate li se u inteligentne ljude? Nova optička iluzija pokazuje kako funkcionira ljudski mozak

Autor: Zlatko Govedić

“U najnovijoj optičkoj iluziji pred vama je izazov uočiti pravo voće na slici, a ono što vidite otkriva jeste li prirodno inteligentni ili ne”, prema izjavi britanske internetske tiskarske tvrtke Instantprint koja ju je kreirala.

Morate se koncentrirati kako biste pronašli skriveno voće među linijama i bojama.


Prema Instantprintu, zabavna optička iluzija može vas naučiti puno o vama samima, uključujući i vaše profesionalne sposobnosti. Optičke iluzije mogu biti nevjerojatno zabavne i fascinantne, ali nam također govore mnogo o tome kako funkcioniraju naši pojedinačni mozgovi.

Ako su vam oči dovoljno oštre, moći ćete jasno vidjeti što je na ilustraciji, a to znači da ste “prirodno inteligentni”. Ljudi s višim IQ-om mogu se s većom lakoćom usredotočiti na točne detalje i zanemariti nevažnije informacije.

Prirodno inteligentniji ljudi, koji su sposobni prepoznati voće, kažu da “malo vjerojatno uzimaju stvari zdravo za gotovo” i uvijek traže “nijanse u svemu”. Također, njihovi suradnici smatraju da je s njima “zadovoljstvo raditi”, da se “brzo snalaze” i da su “nevjerojatno pouzdani”.

Prema tome, vidite li voće?

Na dnu članka pronađite odgovor.

Optička iluzija izluđuje internet: U kojem smjeru se okreće žena? Pojavila se tri moguća odgovora
Ispravan odgovor je – jabuka.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.