Wikimedia Commons

U SJENI VATIKANA: Tajna vojska koja ‘drma’ svijetom

Autor: Dnevno.hr

Najmanja država na svijetu, Vatikan, centar je Katoličke crkve. Osim same pomisli na religiju, mnogo je misterija i skrivenih tajni o Vatikanu.

Na čelu Katoličke crkve i Vatikana je papa, no iza njegove figure krije se netko drugi. Ljudi često strahuju na sam spomene religije, duhovnosti i zla koje se u tom kontekstu često spominje. Prva asocijacija na to je sotona, đavao koji želi i čini zlo. Pri tome se često zaboravlja na obične ljude koji imaju drugačije namjere, ljude koji se često bave oklutizmom i razno raznim obredima.

Što je to neobično u vezi s Vatikanom?

Papa je često držao propovijedi, a oko njega zbivali su se čeudni događaji. Običan čovjek bačen je u središte mračne igre u kojoj mu treba netko da mu osvijetli istinu. Jezuiti su muška redovnička zajednica iskvarenih, zlokobnih i nevidljivih ljudi. Neki smatraju da su oni Društvo Isusovaca dok drugi smatraju da su oni globalna organizacija čiji je jedini cilj pokrenuti novi krizu.

Tko su zapravo Jezuiti:

Abraham Linkoln rekao je:  “Ovaj rat (tj. Američki građanski rat 1861-1865) nikada ne bi ni počeo da nije bilo velikog utjecaja jezuita.”

Samuel Mors, autor je knjige Strana zavjera protiv sloboda SAD-a u kojoj kaže: “Jezuiti su tajno društvo, poput masonskog reda, s tim da su oni još gori i još opasniji.”

Edmond Paris napisao je Tajna povijest jezuita: “Javnost je skoro potpuno nesvjesna uloge Vatikana i njegovih jezuita u započinjanju dva svjetska rata. Takvu situaciju djelomično možemo objasniti gigantskom financijskom moći Vatikana, kojom su stekli prevlast u mnogim aspektima, a naročito od vremena posljednjeg rata.”

M . F . Kuzak 1896. napisao je knjigu Crni papa: “U krugovima Rimske crkve pouzdano se zna da se izraz ‘Crni papa’ oduvijek koristio za jezuitskog generala, pošto on nosi crnu odijeću, za razliku od pape koji nosi bijelu. Oni rimokatolici koji ne simpatiziraju jezuite, a njihov broj nije mali, smatraju da taj Crni papa kontrolira ‘Bijelog papu’ čak i usprkos tome što je ovaj prvi (Crni papa) u obavezi da bar iskaže poslušnost ovom drugom.”

Njemački filozof Fridrih fon Hardenberg rekao je: “Nikada u svjetskoj povijesti nije postojalo takvo Društvo ( tj. Jezuitski red ). Čak ni drevni rimski Senat nije imao tako jasan plan za vladanje nad svijetom.”

Ovo su neke izjave u moru njih. No, velika tajna krije se u samom Vatikanu.

Promatrajući  baziliku sv. Petra možemo primijetit kolonu stupova koji se nastavljaju na ovu baziliku. Stupovi su polukružnog oblika, a prema Vatikanu, simbol stupova jeste da ’grli’ vjernike. Ispred se pruža avenija ‘Put mira’ koja se nastavlja na ove polukružne stupove, a zajedno formiraju ključ. Završnu fazu ovog misterioznog ključa predstavlja i takozvani ’trozubac’ od žive ograde koji se formira oko mauzoleja cara Hadrijana poznatog kao anđeoska tvrđava. Cijeli ovaj kompleks formira jasan arhitektonski ključ. Smatra se da je glavni cilj jezuita čišćenje svijeta, od heretika.

Što se točno krije iza ovog?

Autor:Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.