fbpx
Ilustracija/iStock

U ovoj zemlji povećao se broj NLO incidenata: Je li ključnu ulogu imala pandemija covida-19?

Autor: Zlatko Govedić

U posljednjih 12 mjeseci zabilježen je značajan porast broja neidentificiranih letećih objekata uočenih u Sjevernoj Irskoj. Ona možda nije “žarište NLO aktivnosti”, ali to ju nije spriječilo da tijekom ove kalendarske godine bude mjesto broja NLO incidenata koji je veći od uobičajenog.

Prema izvješćima, policija je primila vijest o ukupno osam viđenja NLO-a, što je četiri puta više nego što je prijavljeno 2020. i četiri više od ukupnog broja iz 2019. godine.

Ta su viđenja uključivala i onu “svemirskog broda” s bljeskajućim svjetlima u području Downpatricka 17. siječnja, kao i dva viđenja u svibnju – jedno bijelog svjetla nakon helikoptera u Maghaberryju i drugo viđenje – objekta u obliku diska uočenog na nebu iznad područja Slemish u grofoviji Antrim.


U srpnju je kućna nadzorna kamera snimila nešto neobično na nebu iznad Maghaberryja, dok su iznad Saintfielda zabilježena viđenja neobičnog objekta u obliku kupole s osam svjetala.

Možda je najbizarnije izvješće godine bilo iz rujna kada je jedan građanin tvrdio da je susreo “izvanzemaljce” u vlastitoj spavaćoj sobi, dok je zatočeni pacijent tvrdio da su ga izvanzemaljci oteli u listopadu.

Godišnja izvješća popunila su “neobična jaka svjetla” uočena na nebu u studenom.

“Teško je reći što se krije iza povećanja broja viđenja. Pandemija covida-19 i lockdown možda su odigrali ulogu, jer su ljudi imali više vremena na raspolaganju pa su uočili stvari koje su prije mogle proći nezapaženo”, zaključuje bivši istražitelj NLO-a Ministarstva obrane Nick Pope.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.