Foto: Pixabay

TRAŽIO BLAGO PA ISKAPAO POVIJESNO GROBLJE: Prijeti mu kazna do 12 godina zatvora zbog blaga koje je navodno već pronađeno

Autor: M.V.

Blago Foresta Fenna, američkog povjesničara i kolekcionara antikviteta, svojevrsna je legenda, ali i značajan ulov. On je naime skrio brončanu škrinju u kojoj se navodno nalazi milijun dolara vrijedno zlato.

U autobiografiji koju je objavio 2010. godine, Fenn je u pjesmi istaknuo tragove  do blaga, a navodno je skriveno u gorju u Sjevernoj Americi, Rocky Mountains.

U samu potragu zaputilo se nekoliko Amerikanaca, a kako javlja CNN, najmanje dvoje poginulo je tijekom potrage. No, sada je i prvi put ikada netko uhićen zbog iste.

Muškarac iz države Utah uhićen je naime dok je iskapao povijesno groblje, Fort Yellowstone Cemetery. Iskapanje je provodio od 1. listopada 2019. do 24.svibnja 2020. godine, nadajući se da se pronaći blago. Sada ga pak može sustići kazna zatvora od 12 godina.

Ovaj 52-godišnjak, priznao je krivicu.

Da stvar bude još tragičnija, navedeno blago navodno je već pronađeno, izvijestio je to sam Fenn, u lipnju prošle godine. U rujnu je pak, sam Fenn preminuo u 90-oj godini života.




Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.