Shutterstock

TRAJE LI KLIMATSKI RAT AMERIKE I RUSIJE? Je li uragan Dorian ruski odgovor na spaljivanje sibirskih šuma?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Zastupnik u Dumi, ruskome parlamentu, Aleksej Žuravljov izjavio je da bi nevrijeme u Rusiji moglo biti posljedica uporabe klimatskog oružja. Njegovi kolege političari, kao i klimatolozi, ne vjeruju da je takvo što moguće, iako se na Zapadu doista razvijaju tehnologije koje utječu na klimatske uvjete.

Žuravljov smatra da zapadne zemlje ne znaju kako izaći na kraj s ruskom dominacijom u vojnom naoružanju, zbog čega su se okrenule uporabi klimatskog oružja.

“Mislim da ispituju klimatsko oružje. Ovakvo je ljeto nemoguće. Svima nam je jasno da je nemoguće. Požari, pljuskovi u Moskvi. To radi ‘vašingtonski oblasni komitet’. Smatram da je to ozbiljno i da treba imati odnos prema tome”, rekao je Žuravljov i dodao:

“SAD se time, naravno, bave, ali nekakve direktne dokaze za to nitko nema. To je najpovjerljiviji dio programa Pentagona”, dodao je on.

Mnogi teoretičari zavjere smatraju da su uragani koji pustoše američku obalu (poput Doriana) ruski odgovor na “američke klimatske napade”.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.