fbpx
Ilustracija

TESLIN IZUM MOGAO NAS JE VEĆ ODVESTI U SVEMIR? Pokrali su ga nacisti, a Amerikanci sve drže daleko od očiju javnosti?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Tijekom prvog desetljeća dvadesetog stoljeća, Tesla je podnio zahtjev za patentiranje posebnog zrakoplova koji je nazvao “prvim svjetskim letećim tanjurom”, prvim svjetskim NLO-om. Metode iskorištene u dizajnu letećeg tanjura odgovarale su opisima onih koji su tvrdili da su vidjeli NLO iznutra: s diskoidnim kondenzatorom dovoljne veličine da osiguraju dovoljan potisak za letenje, dok su drugi mali kondenzatori dopuštali kontrolu smjera letećih tanjura, na koji je dodao sustav žiroskopske stabilizacije i električnu kontrolu pogona.

I ne samo to, unutrašnjost broda opremljena je ravnim zaslonom te izvanjskim videokamerama za mrtve točke na pilotu. Teslin NLO ima oči, a one su napravljene od elektrooptičkih leća raspoređenih u kvadrante, što je pilotu omogućilo da vidi sve.

Zasloni i monitori smješteni su na konzoli na kojoj preglednik može promatrati sva područja oko vozila, a Teslin nevjerojatan izum uključivao je povećavajuće leće koje su se mogle iskoristiti bez mijenjanja položaja.

U osnovi, riječ je o nevjerojatno dobro dizajniranom zrakoplovu koji danas možemo izgraditi. Ili smo ga već izgradili? Što se dogodilo s ovim izumom? Zašto ne letimo u svemir Teslinim nevjerojatnim izumom? Patent je bio odobren, NLO ili, kako se već naziva, IFO, kao što je bio identificiran kao nezasitna mašta.

No, imao je manu: budući da NLO nije uključivao vlastiti izvor energije, trebalo je da ga napajaju kule s bežičnim prijenosom energije, tzv. “Teslini izvori slobodne energije”. Nedostatak financijskih sredstava doveo je do napuštanja razvoja tornjeva, tako da je na kraju i NLO pao u tamu, a Teslin NLO ili bolje rečeno IFO nikada nije napravljen.

Američka tajna služba zapljenila je sve patente koji pripadaju Tesli nakon njegove smrti zbog “nacionalne sigurnosti”. Ako su Tesline ideje bile lude kako ih neki opisuju, zašto bi američka tajna služba preuzela patente zbog “nacionalne sigurnosti”? Ideje velikog Nikole Tesle nevjerojatne su i daleko ispred svog vremena. Mnogi njegovi izumi usmjereni su k doprinosu svjetskome miru kroz pristup slobodnoj energiji. No, vlade i financijeri toga vremena očito nisu pratili napredak Teslina uma.

Godinama poslije, nacisti su iskoristili njegove revolucionarne modele i tehnološke projekte (ne onako kako je to on zamišljao), a sada mnoge njegove projekte drži tajna služba daleko od očiju javnosti.
Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.