Screenshot/Youtube

Tesla je mislio da su piramide izvanzemaljske baterije i prekopirao je njihov dizajn

Autor: Zlatko Govedić / 7Dnevno

“Govori se da sam jedan od najustrajnijih radnika. Možda i jesam, ako je misao ekvivalentna radu jer njemu sam posvetio gotovo sve svoje vrijeme. Ali ako se rad interpretira kao konačan u konačnom vremenu po posebno utvrđenim pravilima, onda sam možda i najgora lijenčina”, govorio je skromno o sebi jedan od najvećih umova čovječanstva, hrvatski znanstvenik i izumitelj Nikola Tesla (1856.-1943.).

Opće je poznato da je tvorac stotina izuma, uglavnom iz područja elektrotehnike, poput sustava višefaznih struja i okretnog magnetskog polja, izmjeničnog sustava prijenosa i distribucije električne energije, oscilacijskog transformatora, rasvjete s pomoću struje visoke frekvencije, sustava bežičnog prijenosa radiosignala i energije, teleautomatike i Tesline turbine. Svijet se nikada neće moći dovoljno odužiti tom jedinstvenom genijalcu. Po njegovu je prezimenu nazvana mjerna jedinica magnetske indukcije, planetoid 2244 Tesla, kao i jedan krater na Mjesecu.

Fascinacija Teslom ne jenjava ni među “alternativcima” pa se tako već petnaestak godina po nebrojenim konspiracijskim internetskim stranicama piše o njegovim “kontaktima s izvanzemaljcima”, izumljenim svemirskim letjelicama, uroti američke vlade protiv njega i sl. No malo je poznata njegova opsjednutost egipatskim piramidama, misterioznim i veličanstvenim građevinama čovječanstva za koje je vjerovao kako su ogromni generatori i odašiljači energije, a ta se misao podudara s njegovim projektom bežičnog prijenosa energije. Pritom je smatrao da nije ključan samo oblik piramida u Egiptu nego i njihov položaj.

Godine 1901. na Long Islandu počeo je graditi pokusni drveni radijski odašiljač visok 57 metara, poslije nazvan Teslin ili Wardenclyffeov toranj  za koji je vjerovao da bi mogao bežično prenositi struju, i to koristeći se Zemljinim magnetskim poljem, da bi već 1905. u SAD-u podnio patent pod nazivom “Umjetnost prijenosa električne energije kroz prirodni medij”, s nacrtima za niz generatora diljem svijeta koji bi se priključili na ionosferu za prikupljanje energije jer je Zemlju, sa svoja dva pola, doživljavao kao divovski električni generator neograničene energije. Poslije je njegov dizajn u obliku trokuta postao poznat kao “Teslina elektromagnetska piramida”. Tim principom bilo bi moguće osigurati neiscrpnu količinu besplatne energije bilo gdje na Zemlji.

Tesla je, naime, smatrao Zemlju kao jednu od ploča kondenzatora, a ionosferu kao drugu. Mjerenja dr. R. G. Harrisona, objavljena 2011. u “Journal of Physics”, pokazuju da napon između njih iznosi 400 tisuća volta. I upravo je to razlog zašto je na Wardenclyffeov toranj trebalo da primijeni svoj čuveni “efekt piramide”.

“Odličan provodnik”

“Silnice električnog naboja djeluju na zidove piramide. Magnetski ekvipotencijali na vrhu piramide pokazuju veliku gustoću magnetskog toka. Napon električnog polja raste od 100 V po metru. Zemaljsko negativno polje dostiže svoju maksimalnu vrijednost na vrhu piramide. Primjerice, na vrhu piramide u Gizi napon je čak 14.600 V. Ta je piramida sama kondenzator te akumulira električni naboj. Ako nastane višak naboja, dolazi do pražnjenja na vrhu, a kao što sada znamo, vrh je bio ukrašen završnim kamenom od čistog zlata, koji je odličan provodnik”, pisao je svojedobno Tesla.




Tesla je htio da njegov toranj bude visok upravo zato da bi se povećao napon na vrhu. Htio je stvoriti umjetnu munju na tornju. Kod udara groma u cijevi, temperatura raste do 30.000 °C. Tesla nije htio upravljati takvim visokim temperaturama jer je to rasipanje energije. Toranj bi koristio kao transformator za proizvodnju visokog napona, što bi generiralo, umjesto prirodne munje, “pražnjenje visoko energetskih iona u izobilju”.

Da bi naglasio efekt piramide, zamislio je toranj oblika osmokutne piramide pokrivene vrhom u obliku polukugle. Iako osmokutni oblik ne jamči stabilnost u odnosu na kvadratni oblik, on je to primijenio bez prethodne teorijske razrade. Baš poput Teslina tornja i Eiffelov toranj ima piramidalni učinak, što znači da omogućuje prikupljanje jednosmjerne struje na vrhu, čak i bez oluje. Zapravo, po istom načelu djeluju svi krovovi, metalni okviri i gromobrani. Elektricitet provode u Zemlju.

Piezoelektrični učinak




Tesla je znao da Egipat nije uvijek bio pustinjsko područje. U preddinastijskom periodu, egipatska klima je bila manje suha nego što je danas. Velike površine Egipta bile su prekrivene savanama kojima su prelazila krda kopitara. Flora i fauna na području Nila bila je dom velikih populacija vodenih ptica. Lov je uobičajena aktivnost za Egipćane, a također je tada prvi put pripitomljeno mnogo životinja.

No, za razliku od Wardenclyffeova tornja, funkcija piramida uopće nije bila proizvodnja munja. Od njihove izgradnje prošle su tisuće godina. Piramide funkcioniraju kao generatori negativnih iona. Da bi trajno ionizirale okolni zrak, morale su biti povezane s izvorima negativnih iona. Podrumi u Gizi sadrže vodu u izobilju. Kroz piezoelektrični učinak, ti se ioni akumuliraju u piramide da bi se zatim ispuštali na vrhuncu. Te su piramide napravljene od kamena koji sadrži kristale radi hvatanja električnih naboja podzemnih voda, smatrao je Tesla.

Osim piezoelektričnog učinka, ne treba zanemariti ni prirodnu provodljivost stijena u naizmeničnoj polarizaciji. Uza sve to, postoje i “lukovi pražnjenja”, čija funkcija uopće nije arhitektonska. Egiptolozi nisu razumjeli njihovu uporabu, no poslije su im dali naziv “lukovi pražnjenja”.

Spojeni sa gornjim završnim kamenom, površinama i metalnim šipkama, dobili su atmosfersku energiju, akumulirali je i emitirali “pražnjenje visoko energetskih iona u izobilju” u Izidinu komoru gdje je kandidat za buđenje ležao u kamenom sarkofagu.

Sredstvo međuplanetarne komunikacije

Neovisni bosanski istraživač Semir Osmanagić u veljači 2017. objavio je da je nad bosanskim piramidama pronašao “Teslino torzijsko polje”. Njegove tvrdnje službena znanost drži u najmanju ruku pseudoznanstvenim i neozbiljnim, a neki i opasnom prijevarom.

“Zaboravite sve čemu su vas učili. Piramide nisu grobnice i puno su starije. U povijest se treba vratiti barem 30 tisuća godina u slučaju najveće piramide na svijetu, oko 200 metara visoke Bosanske piramide Sunca, za koju protivnici ovakvog razmišljanja tvrde da je obična geološka formacija, dakle brdo imenom Visočica. Kroz svoja istraživanja diljem svijeta susretao sam se sa zavjerama u svrhu nijekanja postojanja piramida na nekim lokacijama. Primjerice, lokalne vlasti na Mauricijusu tvrde da su tamošnje piramide hrpa kamenja preostalog od čišćenja polja. Sukobio se i sa znanstvenicima na bosanskim temama koji su, kaže, odbacivali sve teze, a da nikada nisu ni posjetili Visoko niti se uvjerili u pravilne oblike piramida, a kamoli da su pogledali otkopane strukture”, rekao je Osmanagić i dodao:

“Vidimo piramide u Americi i Aziji. Jasno je da su djelo istih ruku. Tunelski kompleks Ravna i piramida Sunca nije samo energetski stroj nego i zdravstveni kompleks. Upravo je liječenje razlog što ih je davno gradila neka napredna civilizacija koja je napučivala Zemlju prije nas. Energetska istraživanja su proteklih godina provodili brojni međunarodni neovisni timovi eksperata. Piramida emitira skalarne valove, kojima se prije stotinu godinu bavio Tesla, prvi nakon tisuća godina. Takvi valovi imaju strahovitu brzinu pa su piramide očito bile i sredstvo međuplanetarne komunikacije.”

Pritom se pozvao na fizičara Konstantina Meyla koji smatra da neutrino (elementarne čestice, vrsta leptona) može putovati brže od svjetlosti. S druge, navodi skalarne valove, hipotetske valove koje je suvremena fizika odbacila. “Oni nastaju u torzijskom polju, a kako nemaju masu mogu prolaziti kroz materiju da pritom ne gube energiju. Tako mogu putovati i deset milijardi puta brže od brzine svjetlosti i prenositi energiju i/ili informaciju”, zaključio je Osmanagić i objasnio da su piramide u Visokom pojačalo tih skalarnih valova te da je preko njih Zemlja spojena na “kozmički internet”.

Teslina opsesija brojevima

Još je jedna nepoznanica Teslina opsesija brojevima, tj. njihovim numerološkim vrijednostima. Primjerice, smatrao je da su brojevi 3, 6 i 9, za koje je vjerovao da su “ključ svemira”. Vozio bi se oko zgrada tri puta prije nego bi ušao, a u hotelima bi odsjedao u sobama s brojevima koji su djeljivi s 3. Odluke je dijelio u skupinama od tri člana. Ručao je s 18 salveta (broj djeljiv s 3). Neki analitičari smatraju da je ta opsesija povezana s njegovom sklonošću piramidalnim oblicima i uvjerenjem da postoji temeljni matematički zakon i omjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika.

Neki vjeruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana s njegovom sklonošću piramidalnim formama i vjerovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promjeri koji su dio univerzalnog matematičkog jezika. Kako ne znamo točno kako su građene piramide i zašto, neke na njih gledaju kao na kreacije koje mogu stvarati energiju ili služiti namjenski instaliranim glasnicima ili čak biti kod drevnih civilizacija.

Autor:Zlatko Govedić / 7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.