Nikola Tesla, Screenshot/Youtube

Tesla je mislio da komunicira s izvanzemaljcima, ali danas znamo što je čuo

Autor: Zlatko Govedić

Unatoč pionirskom radu na izmjeničnoj struji, veliki izumitelj Nikola Tesla nije vjerovao u elektrone, već je smatrao da su atomi najmanje građevne jedinice svemira i tvrdio je da bi, ako postoje, postojali samo u savršenom vakuumu.

Zapravo je vjerovao u pogled iz 19. st. da “eter” prenosi električnu energiju. Vjerovao je i da je zabilježio kozmičku zraku koja je putovala 50 puta brže od svjetlosti, a 1899. vjerovao je da je primio radiosignal koji je poslala inteligentna izvanzemaljska civilizacija.

“Čak se i sada, ponekad, mogu živo prisjetiti tog događaja i vidjeti svoju opremu kao da je stvarno ispred mene. Moja prva opažanja pozitivno su me preplašila jer je u njima bilo nešto misteriozno, da ne kažem nadnaravno, a bio sam sam u svom laboratoriju usred noći”, napisao je Tesla.

‘Igra brojeva’

Konkretno, signal je glasio: bip… bip-bip… bip-bip-bip. “Promjene koje sam primijetio odvijale su se periodično i toliko jasno ukazivale na brojeve i red da nisu bile povezane ni s kojim uzrokom koji mi je tada bio poznat”, napisao je i dodao da je znao za moguće izvore električnih smetnji poput onih koje uzrokuje Sunce, ali ih je odbacio kao mogući uzrok. Dodao je:

“Nakon nekog vremena kroz moj um iznenada je prošla misao da bi smetnje koje sam promatrao mogle biti rezultat inteligentne kontrole. Iako nisam mogao razaznati njihovo značenje, bilo mi je nemoguće pomisliti da su bile potpuno slučajne. Osjećaj neprestano raste u meni da sam prvi čuo pozdrav jednog planeta drugom.”

Tesla se potrudio da dodatno istraži signal pa je govorio o slanju odgovora “četiri”, igrajući dugotrajnu “igru brojeva” s navodno inteligentnim vanzemaljcima.
Danas znamo da Tesla nije uhvatio signale izvanzemaljaca. U njegovo vrijeme mnogi su pretpostavljali da je signal potjecao sa Zemlje jer je dolazio na frekvenciji koju ionosfera ne bi propustila, zbog čega je veliki izumitelj bio ismijavan.

Jedno pitanje oko Nikole Tesle i dalje izaziva kontroverze, ali samo je jedan ispravan odgovor
‘Bio je na pravom mjestu u pravo vrijeme’

Međutim, tim američkih znanstvenika 2003. rekreirao je Teslin uređaj i ustanovio da je izvor signala vjerojatno planetarnog podrijetla, ali ne zemaljskog.

“Potpuno je razumno identificirati Tesline signale kao otkrivanje intenzivnih kilometarskih (VLF) emisija koje potječu s Jupitera”, zaključio je tim i dodao:

“Još je potrebno obaviti znatan posao kako bismo uvjerili skeptike. Međutim, suština je da kada slušate kilometarske signale s Jupitera s jednim od Teslinih prijemnika iz Colorado Springsa, ponekad čujete bip… bip-bip… bip-bip-bip.

Nadalje, izvan Zemlje pravilno polarizirani kilometarski signali prodiru kroz ionosferu Zemlje tijekom vremena minimuma Sunčevih pjega.

Tesla je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme. Radio je pravu stvar, s pravom opremom kako bi mogao otkriti te neobične električne signale planetarnog podrijetla. Znanstvena zajednica nije bila spremna”.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.