Wikipedia

‘TEORIJE ZAVJERE’ O DROGI KOJA UNIŠTAVA SAD: ‘Kina, Rusija i Duboka država ovako ruše Trumpa!’

Autor: R.M.

Vrtoglavih jedanaest milijuna Amerikanaca bori se sa psihofizičkom navikom uporabe opioidnih lijekova i narkotika. Otkako su meksički narko karteli pritisnuti legalizacijom droge prešli na opioide, SAD je u kolapsu.

CDC je nedavno objavio kako svakog dana 115 Amerikanaca umire od predoziranja, a nepoznat broj prolazi kroz ovisnost. Problem se u toj mjeri proširio da statistika više nije vezana uz specifične etničke, ekonomske ili dobne grupacije. Dr. David Thomas smatra da najveći krimen ne dolazi iz Meksika nego od doktora koji unatoč očiglednim znacima teške ovisnosti lijekove i dalje pripisuju bez mjera opreza. U manje od dvadeset godina umrlo je 630.000 ljudi od predoziranja, a brojka se iz godine u godinu samo povećava. Ulazak enormno moćnog fentanila na crno tržište samo je ubrzao postupke – riječ je o drogi i do 40 puta jačoj od heroina. Koja dolazi kao prirodan nadomjestak na lijekove protiv bolova – farmaceutska pomagala koja tretiraju bol i sastoje se od opioidnih supstanci. Zato se ovisnici često odluče i na ekstrakciju.

PROČITAJTE I >> (VIDEO) FENTANILSKA GROZNICA UNIŠTAVA SAD: Moćna droga postaje sredstvo narko kartela protiv Trumpa

Kako je polemika došla i do predsjednika Trumpa, sve su učestalije ‘teorije zavjere’ o specijalnom ratu na američkim ulicama. Što ako Kina i Rusija (najčešći izvori ilegalnog fentanila) ovako destabiliziraju protivnika, baš kao što je SAD na njihovim teritorijima svojevremeno podrivao situaciju preko Afganistana? Što ako je riječ o oružju Duboke države protiv trenutne administracije? I što uporaba ovako snažnog sedativa govori o psihologiji suvremene Amerike? OxyContin (Oksikodon), hidrokodon, morfin i metadon samo su neki od opioidnih brendova koji se spominju u priči. Osjećaj prosječnog korisnika podrazumijeva sedaciju, blaženstvo, toplu energiju koja izvire iz prsnog koša, odvojenost od stvarnosti, introvertnost i potpunu opuštenost – sve što je naoko potrebno nakon dva ili tri posla na dnevnoj bazi.

Stručnjaci već izbacuju načine kako se boriti s ovisnosti – izbacite šećere, povećajte unos omega-3 kiselina, optimizirajte proizvodnju vitamina D, smanjite unos procesuirane hrane i koristite prirodne ili neopioidne lijekove poput kratoma, kurkume, astaksantina ili LDN-a. Kako je danas teorija zavjere praktički postala ‘mainstream’ te je mjesto prepustila lažnim vijestima i alternativnim činjenicama, ne čudi što je i ljevica počela koristiti slične principe – oni pak navode kako je moguće da je i sam Trump u dogovoru s kartelima i doktorima gurnuo ovu epidemiju. Zato da Amerikanci u letargiji zanemare da ih ‘vodi fašist i ratni zločinac’. Bilo kako bilo, problem je zaista ogroman i nipošto nije riječ o medijskom senzacionalizmu već o stvarnoj prijetnji. Koja pomalo dolazi i u Europu, a Hrvatska sve većom uporabom heroina isto tako ulazi u sferu interesa.


Autor:R.M.
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.