Ilustracija

TAJNA MILANA POPOVIĆA: Magija, uroci, crne svijeće, feng shui, astrologija… Tko je zapravo Severinin bivši?

Autor: Zlatko Govedić / 7Dnevno

Čim je prošloga četvrtka sutkinja Tea Golob presudila da hrvatska pjevačica Severina Kojić (47) mora predati skrbništvo nad sinom Aleksandrom (7) njegovu ocu i njezinu bivšem suprugu, srpskome “Kralju bakra” Milanu Popoviću (53), te odredila da će dijete živjeti s ocem koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta; mediji, napose srpski, smjesta su se raspisali o “nadnaravnim silama” za kojima je Popović posegao kako bi pobijedio u pravnome sporu. To ni ne čudi s obzirom na njegovu povijest koketiranja s brojnim magijskim, divinacijskim i alternativnim metodama kojima uvelike zahvaljuje svoj životni uspjeh.

Popović, rođen 10. prosinca 1965., započeo je karijeru osamdesetih godina kao taksist u Švicarskoj gdje je živio s ocem Aleksandrom. Upravo u očevoj tvrtki, koja je poslovala s Rusima, krenuo je njegov poslovni uzlet. Za samo desetak godina posao s metalima je toliko napredovao da si je mogao priuštiti jahte, zrakoplove, kamione, ali i mlade lijepe žene koje bi dovodio na razne proslave. Već je tada za sve svoje životne poteze konzultirao osobnu astrologinju kojoj je bespogovorno vjerovao, a riječ je o stanovitoj “Bobi” iz beogradskoga naselja Zvezdare. Upravo mu je ona prorekla da mu je suđena uspješna žena rođena u astrološkom znaku Bika. Kada mu je Severina, rođena 21. travnja 1972., dakle u znaku Bika, zapjevala na proslavi njegova 45. rođendana, očito je u njoj prepoznao Bobino proročanstvo.

Zanimljivo je kako su se i hrvatski astrolozi onomad raspisali o vezi Milana i Severine. “Veza ovo dvoje ljudi može biti zanimljiva, ali nije bez zamki. Severina uopće nije tipičan Bik jer joj je u tom znaku smješteno samo Sunce… Ima dosta zračnih elemenata, pa jer riječ o prilično društvenoj osobi. U nekim stvarima u životu njoj jednostavno ide lakše i bolje nego većini drugih ljudi. Milan je pak nešto ambiciozniji Strijelac čiji Mars u Jarcu, te Uran i Pluton u Djevici stvaraju plodno tlo za dobru suradnju sa Severinom. No njezini planeti u Blizancu jesu u opoziciji s njegovim Suncem i Merkurom u Strijelcu, pa bi to mogao biti izazov sukoba koji će morati prevladavati boljim međusobnim upoznavanjem i uvažavanjem nekih razlika… Milanova Venera na njezinu Sjevernom Mjesečevu čvoru u Vodenjaku govori da će joj on otvarati put ženstvenosti kroz život, odnosno da će je učiniti pravom ženom, dok njen Saturn na njegovu Sjevernom Mjesečevom čvoru ukazuje na to da će mu ona donositi odgovornosti i iskušenja kroz koja će morati pokazati snagu karaktera i autoritet”, pisao je portal Ehoroskop.

Feng shui koji je izludio Severinu

Prema pisanju srpskoga portala Alo.rs, Severina i Milan Popović čak su i dijete začeli pošto su se savjetovali s astrologom. “Istina je da i sam Milan odlično poznaje Feng Shui i astrologiju te da postupa prema interakciji vremena i prostora, ali i prema rasporedu planeta. U obzir je uzeo i Severininu natalnu kartu zbog njezina zdravlja, dobi i karijere. Ipak, Milan se dodatno posavjetovao s astrolozima koji su mu potvrdili da je ulazak Jupitera u Bik, koji je inače Severinin horoskopski znak, najbolji trenutak da se začne dijete. Ispostavilo se da je horoskop bio u pravu pa je Seve zatrudnjela iako je povremeno sumnjala da će u tom uspjeti”, bio je izjavio izvor blizak Popoviću.

Kada je “Kralj bakra” planirao izgradnju obiteljske kuće u kojoj je kanio provesti ostatak života s voljenom suprugom i sinom koji se ubrzo rodio, na salaš u Čeneju blizu Novog Sada poslao je cijelu skupinu alternativaca s rašljama i viskovima kako bi ispitali teren jer je inzistirao na tome da mu kuća bude izgrađena po pravilima metode Feng Shui. Riječ je o drevnoj kineskoj vještini uređenja prostora i življenja u skladu s okruženjem u kojem obitavamo, tako da privučemo pozitivnu životnu silu “chi” u svoje domove i život kako bismo osigurali sreću svojoj obitelji i potomcima. “Popović je po preporuci svog Feng Shui majstora odlučio srušiti vikendicu do temelja te izgraditi potpuno novu. Već neko vrijeme na terenu su majstori s rašljama koji traže podzemne vode… Priča se da je Milanu jako važno da sve bude po nekim njegovim načelima i da je zato angažirao brojne ljude kako bi na njegovu i Severininu salašu energija bila pozitivna te da bi salaš bio prosperitetan”, rekao je susjed srpskim medijima.

Srpski Kurir pisao je još 2013. da Milan svoju Feng Shui savjetnicu mjesečno plaća 50 tisuća eura. “Severina je izludjela od njegovih Feng Shui pravila. Prvo ih je pokušala prihvatiti, ali u granicama normale. Bilo joj je razumljivo da netko napravi raspored na osnovi tih načela, ali joj je sasvim ludo bilo da netko na osnovi tih pravila radi popis obroka, pa čak bira boju i materijal odijela, ali i kravate”, rekao je za Kurir izvor blizak Popoviću i dodao: “On ne štedi novac. Potpuno vjeruje svojoj savjetnici. Na osnovi nekih njezinih računica, Milanu je rekla da je njegova ovozemaljska misija da ima što više djece.




Nije im bilo suđeno

Kada je u kolovozu 2013. odjeknula vijest da se Milan i Severina razlaze, novinarima ni taj put nije promakla njegova opsjednutost astrologijom. Naime, tih je dana Milan fotografiran u blizini kafića u kojemu se susreo s poznatim srpskim astrologom Dušanom Veličkovićem koji mu je i dan-danas nešto poput “životnog savjetnika”.

“Astrolog je bio iznimno tih, tako da se u početku nije moglo mnogo čuti, ali kada su se malo opustili, bilo je očigledno da su se sastali kako bi uz pomoć zvijezda što prije riješili aktualni problem između njega i Severine. Veličković je imao mali laptop na kojem je gledao položaj zvijezda i planeta, objašnjavajući svome klijentu kakav mu period slijedi, dok ga je Milan pomno slušao. U višesatnom razgovoru Veličković je posavjetovao Popovića kada je najbolji period za razgovor s odvjetnikom. I ne samo to, on je biznismena upozorio na poslovni rizik i preporučio mu da sačeka rujan jer će dotad mnoge stvari izaći na vidjelo i biti riješene”, ispričao je svjedok i dodao da je Popović otišao radostan i sa širokim osmijehom na licu.




Tri godine poslije, Veličković je javno progovorio o astrološkom aspektu Severinine veze s njezinim novim partnerom Igorom Kojićem (32). “Brak Severine i Igora Kojića neće biti dugog vijeka. Oni ne mogu opstati iz mnogo razloga. Prije svega, žena koja je u tolikoj mjeri uspješnija od svog muškarca očito nema pored sebe osobu koja joj može parirati, a sudeći po njezinoj naravi, čim naiđe netko zanimljiviji, Igor će postati prošlost… No, to nije glavni problem. Severina je sada u teškom periodu i nosi se s nekim osobnim problemima, a malom Igoru ne odgovara što je njezin vozač, potrčko, dadilja i sve ostalo. Nezadovoljstvo u njemu tinja, tako da je ova godina (2016., op. a.) sama po sebi krizna za njih dvoje… Dajem im još dvije godine veze, a onda će njihov brak doživjeti krah. Igor bi želio da mu pjevačica rodi djecu, što ona niti može, niti želi. Ona je svoju ulogu majke ispunila. Severina će ubrzo naći drugu zanimaciju, a Igor će poludjeti od frustriranosti što nikada neće biti dovoljno dobar za nju. Igoru će sve više smetati što je izvrnut ruglu. Mislim, dečko je golman, i to neuspješan, a ovo je Balkan, tako da nije bez veze dobio epitet Malog Kebe i papučara. Njemu sve to smeta, ali dok ga drži zaljubljenost, to ludilo će trajati”, rekao je tada Veličković za srpski Telegraf i očito pogriješio s obzirom na to da veza Igora i Severine traje i dan-danas.

Crna svijeća pred Milanovom kućom

Popovićeva vjera u magiju naročito je zaintrigirala javnost kada je krajem svibnja javno optužio Igora Kojića da je pred njegovom kućom postavio napravu nalik na svijeću koja je gorjela. “Bila je ispunjena crnim katranom i dosta teža od svijeće. Na kamerama je vidljivo da je naprava gorjela, ali na sreću vjetar je ugasio plamen. Policija radi forenzičku obradu da vidi o kakvom je predmetu riječ. Na snimci se jasno vidi da je to postavio Igor Kojić koji je previdio video nadzor na kući”, rekao je Popović.

U trenutku kad je naprava ostavljena pred Popovićevom kućom, poduzetnik nije bio doma, a izašao je, tvrdi, koji trenutak prije toga na dogovoreni sastanak.

“Pitanje je koja je poruka koju je Kojić želio poslati, je li to prijetnja, zastrašivanje ili nešto treće, jer zašto bi netko inače ostavio takvu napravu pred mojim vratima. Zabrinjavajuće je da je zastrašivanju i prijetnjama pribjegla osoba koja provodi vrijeme s mojim sinom i kakav to utjecaj na njega može imati. Kao otac se jako brinem zbog toga. U svakom slučaju, policija ima sve podatke i polažem nadu u kompetentnost struke da se provede istraga i poduzmu zakonske mjere za takav slučaj”, naglasio je Popović.

Kada je o tom slučaju održano saslušanje u Zagrebu, Kojić je priznao djelo braneći se tvrdnjom da je “Milanu samo vratio sporni predmet jer je on taj koji je prethodno Severini i njemu poslao isti predmet na kućnu adresu”.

“Ja mislim da Igor nije kriv ni za što. On je jednostavno izmanipuliran i uvučen u proces u kojemu ne bi trebalo ni za što da ga se pita. Severina je pravi naručitelj postavljanja svijeće. Očigledno je da za probleme s kojima se suočava u posljednje vrijeme, krivi mene umjesto da analizira sebe, način na koji se odnosi prema ljudima i što im sve čini, uključujući tu i vlastito dijete. Postavljanje svijeće, inače poznati ritual crne magije, samo je dokaz krajnjeg očaja i nemoći”, rekao je Popović početkom lipnja.

Mašta javnosti odmah se uzburkala. Ima li tajanstvena “crna svijeća” ostavljena pred Popovićevim ulazom doista veze s crnom magijom i urocima. “Magijske opasnosti nema ni za koga, Severina zbilja nema pojma o tome. Ona i ja smo davno, davno razgovarali o tim stvarima, ona se svega toga boji. Ni ona ni suprug nemaju veze s tim, to netko ‘brije’. Na takav način se to ne radi”, izjavio je hrvatski astrolog Theo Ljubić, poznat i pod imenom Crveni Mag, za Slobodnu Dalmaciju. “Smatram da je policija u ovom slučaju u pravu, da je riječ o samo jednom obliku zastrašivanja. Tu apsolutno nema nikakve crnomagijske opasnosti za bilo čiji život… Crne svijeće rabe se u crnomagijskim udarima, ali ponajprije u obredima kada se okreću naopako prilikom zazivanja određenih demona, zlih duhova i sl. Postavljanje te svijeće, ili što je to već bilo, ispred Popovićeva ulaza nema apsolutno nikakav magijski učinak”, zaključio je Ljubić.

Kalimerove proročanske riječi

Današnja analiza sarajevskog astrologa, numerologa i tarot majstora Edina Aladžuza Kalimera iz travnja 2018. za bosansko-hercegovačke medije zvuči gotovo proročanski: “Iako je Severina u javnosti uvijek mila i draga, u privatnom životu i nije baš takva. Spremna je na sve da bi ostvarila svoje ciljeve. Milan je čista suprotnost. Jako je proračunat i zna što želi, a to je novac. Jako je osvetoljubiv. On je čovjek koji ima jasne ciljeve i planove i mislim da bi bilo bolje djetetu da više vremena provodi s njim. Nažalost, Milan ima na sebi i neke tragove crne magije. Dokaz za to jesu učestale promjene raspoloženja, glavobolje i mučnine. Da bi bilo sve u redu, on prvo treba da otkloni negativnu energiju. U tome mu nažalost ne može pomoći Feng Shui nego isključivo netko tko će otkloniti magiju… Da su znali jedno s drugim i da je bilo između njih prave ljubavi, vrlo bi brzo postali jedan od najbogatijih parova. Ovako će se načekati i izmaltretirati jedno drugo, a na kraju nitko neće biti pobjednik. Samo će im dijete biti najveći gubitnik”.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU! 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dnevno (@dnevno.hr) on

Autor:Zlatko Govedić / 7Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.