Youtube Screenshot

TAJNA BERMUDSKOG TROKUTA: Zašto nestaju brodovi i avioni?

Autor: Dnevno.hr

Bermudski trokut obuhvaća zemljopisno područje Atlantskog oceana između Floride, Bermuda i otočne države Haiti. Poznato je i kao ‘Vražji trokut’ u kojem stoljećima misteriozno nestaju ljudi, brodovi i avioni.

U prosincu 1945. pet pilota imalo je rutinski let iz grada Fort Lauderdale, svaki sa svojim avionom. Svi su nestali iako je bilo lijepo vrijeme. Zanimljivo je upravo da svi oni nestanu kada je vrijeme dobro. Potom je nestao i hidroavion koji je prevozio spasilačku ekipu od trideset ljudi. Izgubio mu se svaki trag.

U potragu je poslano tristo aviona i brodova, a istraživali su dva tjedna bez ikakvog rezultata.
Najstrašniji događaj bio je 1880.godine kada je nestala britanska fregata ‘atlanta’, a njome je plovilo 250 kadeta i mornara. Ovakvi događaji nizali su se godinama poslije, a što se krije iza svega toga?
Magnetofoni su u posljednjim trenucima bilježili glasove posade pune straha i zaprepaštenja. Tragovi nestalih nikada nisu pronađeni.
Ljudski umovi su širili priče među mornarima o ukletim brodovima s mrtvom posadom s kojima se susreću brodovi koji plove. Priča se i potvrdila kada je jedrenjak po imenu ‘Marlboro’ nestao 1890.godine, a 23 godine kasnije ga je susreo ‘Sornado’, teretni brod.

Poznata je priča o brodu Mary Celeste koji je prevozio sanduke pića, a plovio je od New Yorka prema Kubi. Poslije je uočen kod gusarskog skloništa ispred Key Westa. Na brodu je bila ista količina hrane i pića, ali niti jednog čovjeka.

Prema ovom, gusari nisu utjecali na nestanak brodova, a uzrok nisu niti vremenske katastrofe s obzirom na to da je sve pronađeno netaknuto.
Jedini izvor informacija bio je mornar američkog broda ‘Diablo’ koji je prenosio pamuk. Ispričao je kako je ugledao veliku blještavu svjetlost koja je obasjala brod u žarkoj crvenoj boji. Mornar je pronađen nakon tri godine na nekom pustom otoku.

Što je prava istina još se ne zna. Koje nadljudske sile djeluju na ovom području, je li ovo djelo izvanzemaljaca ili priroda nadjačava čovjeka ostaje misterij.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.