Foto: Pixabay

Svinjska krv na licu gospe?! Papa Franjo oglasio se o ženi koja je dovela kip Djevice Marije iz Međugorja: ‘Ne gledajte tamo’

Autor: Zlatko Govedić

“Ukazanja Djevice Marije nisu uvijek stvarna”, rekao je papa Franjo u neizravnom osvrtu na ženu koja je privukla tisuće hodočasnika u grad u blizini Rima da se mole pred kipom za koji je tvrdila da lije krvave suze .

“Ne gledajte tamo”, rekao je papa tijekom intervjua za Rai 1 u nedjelju kada su ga upitali o ukazanjima Djevice Marije.

“Postoje slike Gospe koje su stvarne, ali Ona nikada nije privlačila pozornost na sebe. Volim je vidjeti kako prstom pokazuje prema Isusu. Kada je marijanska pobožnost previše usmjerena na samu sebe, to nije dobro. I u odanosti i u ljudima koji to nose sa sobom”, dodao je papa.


Intervju je emitiran nekoliko dana nakon što su stanovnici Trevignana pozvali Svetog Oca da intervenira protiv Marije Giuseppe Scarpulle, koja je dobila nadimak “Svetica” i “vidovita”. Već pet godina ona organizira mjesečne ceremonije u parku s pogledom na jezero Bracciano gdje se nalazi kip Djevice Marije u staklenoj vitrini.

Kip je kupila Scarpulla, poznata svojim sljedbenicima kao Gisella Cardia, na katoličkom hodočasničkom mjestu u Međugorju. Po povratku u Italiju, tvrdila je da joj se Gospa ukazala, plakala krvave suze i slala joj poruke.

Marco Salvi, lokalni biskup, prošlog je tjedna pozvao hodočasnike da prestanu hrliti na to mjesto trećeg u mjesecu dok njegova biskupija istražuje fenomen oko kipa. Mnogi su se ljudi molili pred kipom tražeći lijekove za teške bolesti.

Scarpulla se suočava sa sudskom istragom nakon što je privatni istražitelj tvrdio da mrlje krvi na kipu potječu od svinje i nakon što su neki njezini sljedbenici tvrdili da su prevareni.

Scarpulla, koja je u prošlosti bila osuđena zbog bankrota, osnovala je zakladu preko koje je prikupljala donacije, za koje je navodno rekla da će ići za osnivanje centra za bolesnu djecu. Jedan je muškarac za La Repubblicu rekao da su on i njegova supruga donirali 123.000 eura njezinoj zakladi.
“Oboje smo bili bolesni, vjerovali smo joj, bila je to očita pogreška”, rekao je.

Scarpulla je početkom travnja pobjegla iz Trevignana, a vratila se nakon nekoliko tjedana. Ona i dalje vodi ceremonije, iako je subotnji događaj navodno bio neuspjeh, sa samo nekoliko nazočnih ljudi. Prošlog mjeseca izjavila je da je nije pokolebala istraga, kao ni nalog da se staklena vitrina sruši.

“Neću se pomaknuti ni za milimetar jer sam u kući Božjoj i imam Gospu na svojoj strani”, rekla je.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.