fbpx
Screenshot/Twitter

SVETA GEOMETRIJA: Što se to zbiva na 19. stupnju svakog nebeskog objekta?

Autor: ZG/Dnevno.hr

Čini se da postoji tajanstvena veza između prirode i “svete geometrije”. Naziv je to za geometrijske obrasce u prirodi koji se često ponavljaju na različitim razinama.

Analiza svete geometrije zasniva se na unaprijed određenim aritmetičkim odnosima kroz koje se intuitivno mogu shvatiti živa bića i kozmos u cjelini.

Primjerice, ako nacrtamo tetraedron (sastavljen od dva suprotstavljena trokuta) u svakom od tijela koje čine dio Sunčevog sustava, vrhovi odgovaraju paralelama 19,5° sjeverne i južne geografske širine to jest u onim paralelama gdje se najveće žarišne točke nestabilnosti nalaze na površini našeg planeta. Iz svega navedenog, nalazimo dosta zanimljivih detalja: najveći broj eksplozija ili sunčevih pjega javlja se upravo na paralelama Sunca 20. stupnja širine.


Osim toga, ako pogledamo paralelno 19,3° sjeverno na Marsu naći ćemo Olimp, najmasivniji vulkan u cijelom Sunčevom sustavu.

19,5 stupnjeva je kut koji su otkrili istraživači (Richard C. Hoagland, Stanlei McDaniel, Erol Torun, Horace V. Crater, itd.) koji se kodira u strukturama Cidonija na Marsu.

Zanimljivo, također je primjećeno da je 19,5 stupnjeva blisko povezano, iz nekog razloga, sa svemirskim misijama NASA-e, primjerice Mars Pathfinder koji je sletio na 19,5 stupnjeva na Marsu 4. srpnja 1997. godine.

Zapravo, ne samo da je Pathfinder sletio na 19,5 stupnjeva sjeverne širine nego je dužina mjesta sletanja iznosila oko 33 stupnja zapadne dužine što je isti stupanj istočne geografske dužine vrha velike krivine Nila.

No ni to nije sve Masivna oluja na Jupiteru, koja izgleda kao crvena mrlja, nalazi se na 19,5° južne širine. Na Veneri se glavni aktivni vulkanski kompleksi Alfa i Beta Regio nalaze na 19,5 stupnjeva.

Pogledamo li Neptun, vidjet ćemo da na paralelama 19,65 na jugu postoji masivno mjesto čije podrijetlo i dalje nastavlja zbunjivati strulčnjake.
A što je sa Zemljom? Na 19,5° sjeverno, naići ćemo na vulkan Mauna Kea na Havajima, jedan od najaktivnijih na planetu. Piramida Sunca u Teotihuacanu pak nalazi se na 19,6 stupnjeva sjeverno.

Na Mjesecu ćemo vidjeti da se More Ciolkovski nalazi na 19,5° južne geografske širine, a Moskovsko more na 19,5° sjeverne geografske širine.
Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.