fbpx
Ilustracija

Sve više Amerikanaca vjeruje da su NLO-i izvanzemaljskoga podrijetla: Evo što je anketa još otkrila!

Autor: Zlatko Govedić

Nedavno istraživanje Gallupa istaknulo je trend porasta broja ljudi koji vjeruju da su NLO-i izvanzemaljskoga podrijetla. Za fenomen NLO-a prošlo je dosta godina, a dugo očekivano izvješće američke vlade dalo je dašak autentičnosti toj temi i potvrdilo da na nebu iznad Sjedinjenih Država postoji nešto neobjašnjivo.

Ovo legitimiziranje teme, zajedno s široko rasprostranjenom medijskom pokrivenošću – osobito u vezi s viđenjem pilota američke mornarice – odražava se u nedavnoj anketi Gallopa koja je pitala:

“Što je bliže vašem gledištu a) neki NLO-i su bile izvanzemaljske letjelice koje su posjetile Zemlju s drugih planeta ili galaktika, (ili) b) sva viđenja NLO-a mogu se objasniti ljudskom aktivnošću na Zemlji ili prirodnim fenomenom?”.

Rezultati su ukazali na uzlazni trend sličnog istraživanja provedenog prije dvije godine, pri čemu je 41% sudionika navelo da vjeruje da su neki NLO-i izvanzemaljskoga podrijetlai (8% više u odnosu na 2019.).

Anketa je sada pokazala da 50% ispitanika vjeruje da svi NLO-i imaju uobičajena objašnjenja, što je smanjenje od 10%. Daljnjih 9% nije imalo ‘mišljenje’, što je povećanje od 2%.

Nadalje, otkriveno je da 44% muškaraca i 38% žena vjeruje u izvanzemaljsko podrijetlo izvanzemaljaca, dok je starija dobna skupina u to rjeđe vjerovala od mlađe.

Istraživanje je također pokazalo da nema vidljive razlike između demokrata i republikanaca u pogledu općih mišljenja o tom fenomenu.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.