Screenshot: Twitter

SVE JE SPREMNO ZA LET U SVEMIR: Nakon Bransona, na redu je najbogatiji od milijardera, evo kako teku pripreme!

Autor: L.D.

U posljednje je vrijeme svemir interesantan mnogim svjetskim milijarderima.

Njihova opsesija prostorom koji nas okružuje dovela je do toga da krenu i van granica planeta.

Ovdje se radi o privatnim letovima, iako se govori i o komercijalnima u skorije vrijeme. Britanski biznismen Richard Branson je pretekao kolege i prošlog tjedna ostvario svoj dječački san. odletio je u svemir s letjelicom svoje tvrtke ‘Virgin Galactic’ i uspješno se vratio na zemlju, 11. srpnja.

Na redu je najbogatiji

Iako je i sam osnovao svemirsku kompaniju ‘Space X’, spominje se i da je Elon Musk kupio kartu za let Bransonovog ‘Virgin Galactica’.

No, sada je, pak, na redu Jeff Bezos, osnivač Amazona i najbogatija osoba na svijetu, koji bi se trebao 20. srpnja otisnuti u svemir. Na tom putovanju pratit će ga brat i još dvoje ljudi.

Više nego ikad prije, Bezos je aktivan na Instagramu, gdje je nedavno objavio:

“Nas četvero smo upravo stigli u zapadni Teksas. Jedva čekam utorak!”




Podsjetimo, u utorak će tako s Bezosom u svemir, osim brata Marka, putovati i starija žena od 83 godine te pobjednik na dražbi, koji je kartu za svemir platio nevjerojatnih 28 milijuna dolara. Savezna zrakoplovna avijacija SAD-a je u ponedjeljak dala ‘zeleno svjetlo’ kompaniji ‘Blue Origin’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Autor:L.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.