pixabay

ŠTO SE TO DOGAĐA NA MJESECU? Uočene neobične pojave

Autor: Dnevno.hr

U posljednje vrijeme, Mjesec je bio tema skoro svih vodećih znanstvenika i ufologa. Razlog tome leži u činjenici da su na tom zemljinom satelitu uočene neobične pojave kao npr. čudne crte koje se ne mogu objasniti, pravokutne strukture i misteriozna ”sjenke” koje nikad nisu vidjele sunčevu svjetlost.

Za ufologe to je nedvojbeni dokaz o postojanju izvanzemaljaca na Mjesecu. Međutim, što se znanosti tiče, još ćemo morati čekati na potvrdu te teorije. Ili nećemo?!

Sudeći po nedavnim događanjima u Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), njihovi istraživači su sve bliže odgonetki misterije zvane Mjesec. Naime, pri posljednjoj misiji, otkrili su da se nešto čudno događa na sjevernom polu Mjeseca. Cilj tog istraživanja bio je uhvatiti stup u pravcu sunčeve svjetlosti sa svake staze i na kraju napraviti fotografije koje pokazuju svaku osobinu pola.

U ESA-e tvrde da su najveći izazovi u stvaranju tih Mjesečevih foto mozaika bili promjenjivi uvjeti osvjetljenja. No, vratimo se na tematiku. Kad su istraživači posložili sve fotografije zajedno, otkrili su da su neki dijelovi sjevernog pola ostali u sjeni bez obzira na kut ili smjer sunčeve svjetlosti.

Fotografije Mjesečevog sjevernog pola (oko 32.000 njih) snimane iz svakog mogućeg kuta tijekom dvije godine prikazuju fenomene koje bi se mogle nazvati ”sjenkama”, a koje uopće ne bi smjele biti tamo. ESA-ini istraživači su to objasnili nevjerovano dubokim špiljama koje svjetlost nikada nije obasjala.

No, ufolozi vjeruju da su ova misteriozna područja koja su u mraku cijelo vrijeme, ustvari, ulazi u tajne baze izvanzemaljaca na Mjesecu te da je zemljin satelit jedna ogromna šuplja baza.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.