Ilustracija

ŠTO SE KRIJE U MORSKIM DUBINAMA? Mornarica je priznala da postoje NLO-i: Hoće li sada priznati i postojanje NPO-a?

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U rujnu 2019. američka mornarica potvrdila je da su mornarički videozapisi NLO-a bili autentični iako nisu namijenjeni puštanju u javnost. John Greenewald, Jr s web stranice ‘Black Vault’ bio je čovjek koji je nagnao mornaricu da raspravlja o videozapisima, što je na koncu i dovelo do njihove potvrde. Mornarica, međutim, nije znala što su ti fenomeni.

Slično tome, postoji još jedan neobičan fenomen koji u medijima dobiva puno manje pozornosti: “Neidentificirani potopljeni objekti” (NPO ili USO=. Tim se izrazom opisuje sve što se vidi ispod površine vode što prkosi objašnjenju.

Legende o NPO-ima stoljećima su prožimale pomorsku zajednicu. Mnogi svjedoci NLO-a, uključujući vojne zrakoplove, sugerirali su da NLO-i djeluju jednako dobro pod vodom kao i na nebu.

Što je stvorilo ovaj čudan zvuk u Zemljinom Tihom oceanu što možete čuti u sljedećem videozapisu?

Na slici je vizualni prikaz glasnog i neobičnog zvuka, nazvanog Bloop, snimljenog dubokomorskim mikrofonima 1997. godine.

Na gornjem grafu vrijeme je prikazano na vodoravnoj osi, nagib na okomitoj osi, a svjetlina označava glasnoću. Iako su zvukovi “bloop” jedni od najglasnijih zvukova bilo koje vrste snimljenih u Zemljinim oceanima, njihovo podrijetlo ostaje nepoznato.

Zvuk Bloop postavljen je kao da se javlja nekoliko puta na južnoj obali Južne Amerike i bio je zvučan 5000 kilometara. Iako zvuk ima sličnosti s onima Ilkoje vokaliziraju živi organizmi, ni plavi kit nije dovoljno velik da bude toliko glasan.

Zvukovi upućuju na intrigantnu hipotezu da čak i veći životni oblici vrebaju u neistraženu mraku Zemljinih dubokih oceana. Manja mogućnost poticanja mašte jest da su zvukovi proizašli iz nekakvog “teljenja ledenog brijega”. Od 1997. godine nisu se čuli nikakvi daljnji bloopovi, iako su zabilježeni neki drugi glasni i neobjašnjivi zvukovi.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.