Foto: Guliver

SPIELBERG JE IMAO OSOBNO PARANORMALNO ISKUSTVO: ‘Dok sam gledao horor, nešto se čudno dogodilo u kući’

Autor: Zlatko Govedić

Kultni filmski redatelj Steven Spielberg (75) doživio je vlastito paranormalno iskustvo kada je pogledao pretpremijerni primjerak filma “Paranormal Activity” iz 2007. godine.

Spielbergu paranormalni filmovi zasigurno nisu strani jer je bio koscenarist klasika “Poltergeist” iz 1982., ali ono što možda nije toliko poznato jest njegova uključenost u noviji film “Paranormal Activity”, prvi dio vrlo uspješne franšize.

Još prije originalnog izdanja, film je razmatran od strane nekoliko velikih filmskih kompanija za distribuciju diljem Sjedinjenih Država, a jedna od njih je bila “DreamWorks”, podružnica Spielbergove producentske tvrtke “Amblin”.

Zbog toga je Spielbergu osiguran pretpremijerni primjerak filma na DVD-u za gledanje kod kuće.

Redatelj kaže da je pogledao film te da je na svoje iznenađenje otkrio da nakon toga nije mogao otvoriti vrata svoje spavaće sobe jer su se zaključala sama od sebe.

Na kraju je uspio otvoriti vrata pozvavši bravara, ali iskustvo ga je poprilično potreslo jer je vjerovao da je za to odgovoran DVD s paranormalnim aktivnostima.

Na kraju je vratio disk u vreći za smeće.




Međutim, iskustvo ga nije spriječilo da mu se film svidi. Pošto je osigurao sredstva za snimanje alternativnog završetka, dao je svoj blagoslov filmu.

Konačno je izdanje na koncu zaradilo nevjerojatnih 200 milijuna dolara uz proračun od samo 215.000 dolara.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.