Tinejdžerica Talia razgovara s Timothyjem Alberinom, Screesnhot/X

Seljani premrli od straha: ‘Napadaju nas žutooka visoka čudovišta, lete na svijetlim pločama’

Autor: Zlatko Govedić

Stanovnici sela San Antonio de Pintuyacu u Peruu tvrde da su “žutooka čudovišta” pokušala napasti i oteti 15-godišnju djevojku imenom Talia.

Nakon prijavljenog incidenta, američki istraživač Timothy Alberino i bivši marinac Doug Thornton krenuli su u istraživanje područja u dubokoj prašumi.

U udaljenom selu dočekala ih je zastrašujuća scena. Mještani, uplašeni nedavnim događajem, patrolirali su selom svake noći.
Deseci viđenja

Izvještaji govore da su misteriozni napadači viši od 2 m, odjeveni u crni oklop s kacigom ovalnog oblika, da imaju žute oči te da lete na svijetlim pločama i imaju metalne diskove pričvršćene za noge.

Unatoč desecima viđenja i jednom prijavljenom napadu, lokalne vlasti smatraju da “napadači” nisu izvanzemaljci, već ljudi.

Ipak, američki istražitelji sumnjaju u postojanje tajne zločinačke organizacije koja koristi visokotehnološku opremu u zlonamjerne svrhe.
Olupina zrakoplova otkrivena usred šume: ‘Ostao je samo trup, ali nismo pronašli nikakva tijela’

Taktika tjeranja

Alberino je uvjeren da se mještani suočavaju s opasnim kriminalcima te im je odlučio pomoći tako da ih poduči rukovanju puškom. Također im dostavljaju potrepštine jer su previše prestrašeni da sami idu u lov u šumu.

Policija je pozvana na mjesto događaja, ali mještani su bili nezadovoljni površnom istragom i tvrdnjama policije da su napadači ljudi.

Iako su napadi za sada rijetki, istražitelji sumnjaju u taktiku tjeranja lokalnog stanovništva kako bi im “napadači” potom preuzeli zemljište.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.